13-ти "фатален" ден на протестите - музика и въображение

17893
13-ти "фатален" ден на протестите - музика и въображение

С изпълнения на емблематични изпълнители от протестите през 90-те години на миналия век като Кирил Маричков, Васко Кръпката и Милена Славова започна 13-ата вечер на протеста срещу правителството на Пламен Орешарски в София. 

И тази вечер на площада могат да бъдат видени хора с богато въображение. Така например млад мъж беше донесъл до шадравана на президентството с двама свои приятели домашното си пиано. На него беше сложен червен надпис – "Отсвирвам ви". На него всеки, може да изсвири мелодията, която желае. 

Протестиращите в подкрепа на Орешарски: Медиите са купени

Няколко десетки души се събраха пред пилоните на НДК на мирна демонстрация в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, съобщи пра...

Млад блогър беше донесъл дъска за писане. На нея всеки може да напише онова, което го вълнува. А когото таблото се запълни, младежът го снима. Експериментът му не свършва дотук. Той старателно описва посланията, брои честотата на думите и внимателно анализира словесния материал. Като цяло мерките за сигурност за изключително засилени. 

Около 19:00 часа полицията изведе група от около десетина младежи, а малко по - късно на площада се появиха 20 младежи, някои от тях на възраст около 14 години. Те носеха знамена с надпис Национално движение свобода, а на знамената бяха изрисувани нацистки символи с орли. Младежите бяха задържани на улиците "Съборна" и "Леге". Те се опитаха да скандират "Атака" с мегафон и да отправят провокации към хората на площада, но бързо бяха изведени от полицаите, а хората от митинга шумно ги освиркаха. В момента те са още там и полицията ги е обградила, като двама бяха отведени. Иначе хората са колкото вчера, но има хубаво настроение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com