Протестиращите в подкрепа на Орешарски: Медиите са купени

14339
Протестиращите в подкрепа на Орешарски: Медиите са купени

Няколко десетки души се събраха пред пилоните на НДК на мирна демонстрация в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, съобщи пратеник на actualno.com.

Хората разказват, че са се събрали с помощта на социалните мрежи, но митингът им не е спонтанен. По-голямата част от тях са възрастни хора. Някои от тях държат лозунги с надписи: "И ние искаме промяна, но не с поредната неясна и безалтернативна подмяна!", "Шанс за Орешарски - шанс за България", "Ние сме без президент, нека да работят правителство и парламент", "Няма избори да правим, избраните с работа ще натоварим", "Ние сме без президент! Нека да работят правителство и парламент" и "Аз съм червен боклук". В района на НДК има засилено полицейско присъствие, но органите на реда са се разпределили на групички.

Плевнелиев: Протестите са достойни, защото са мирни

Следя внимателно както протестите и техните искания, така и ясните призиви на организатори и участници да се запази тази толерантност и...

Първоначалната идея на привържениците на кабинета бе да тръгнат от НДК по бул. "Витоша" и да стигнат до сградата на Министерския съвет, откъдето започва протестът срещу властта. Столична община обаче не разреши шествието, за да не се стигне до конфронтации.

Те ще прочетат декларация, която ще внесат до президента до парламентарно представените партии и Министерски съвет. В нея настояват да се даде възможност на българското правителство, което още от втория си ден е атакувано с граждански протести, да заработи при нормални условия. Настояват и да се създаде атмосфера за реализация на програмата, разработена от Орешарски и това да бъде направено от парламентарните сили, подкрепящи кабинета. В документа, те настояват и за овладяване на положението пред НС и осигуряване възможност за работа и реализация на програмата и МС.

Според протестиращите пред НДК, медиите са купени, не отразяват протеста им правилно, а обръщат повече внимание на тези, които са антиправителството. Възрастна жена сподели, че Орешарски е прекрасен човек и мъж, и трябва да му се даде шанс.

Макар да бе обявено, че протестът ще продължи само д 19:00 часа, в момента хората са все още пред НДК и изчакват да дадат интервюта в централните емисии на държавните и частните телевизии.

Митинг в подкрепа на Орешарски, но без шествие

Митинг в подкрепа на премиера Пламен Орешарски и на сега действащото правителство ще има. Той обаче няма да прерасне в шествие, тъй кат...

Протестиращите в подкрепа на правителството се заканиха, че и те ще се събират всеки ден на същото място, в 18:00 часа, за да покажат съпричастността си към случващото се.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com