30 души са били задържани вчера след протестите

8152
30 души са били задържани вчера след протестите

30 души са задържани вчера за нарушаване на обществения ред след официалното приключване на протеста в столицата. Някои от тях носели забранени при посещение на масови мероприятия предмети, съобщиха от МВР.

Около 16.30 часа вчера са задържани първите трима мъже от София - И. М. /27 г./, П.Т. /26 г./, регистриран за наркотици и хулиганство, и К.Н. /22 г./, регистриран за кражба. При задържането им двамата по-възрастни носели ножове, а третият - бокс. След като са отведени в Четвърто районно управление, тримата са дали обяснения и са освободени.

Около 20.00 часа в същото районно са отведени задържаните в района на паметника на Патриарх Евтимий трима мъже от Перник - К.П. /31 г./ и А.З. /22 г./, регистрирани за кражби, и М.М. /24 г./, известен за хулиганство. Те призовавали множеството за затваряне на кръстовището и създаване на хаос, държали се агресивно и отправяли нецензурни знаци към служителите на реда. У двамата - К.П. и М.М., са открити джобни ножове. А.З. бил без документи за самоличност. От тях също са снети обяснения. Материалите по случая ще бъдат докладвани с мнение за налагане на наказание по Указа за борба с дребното хулиганство.

В столичното Първо районно управление същата вечер са задържани 24-ма от нарушителите на обществения ред. Сред тях са трима непълнолетни - 17-годишен, криминално проявен за кражби, грабежи и наркотици, който носел бокс, и двама 16-годишни с регистрации за кражби. След обяснения тримата са предадени на родителите им.

Четирима от задържаните носели в себе си забранени предмети при посещение на масово мероприятие /ножове и боксове/ - Б.Ш. /18 г./, криминално проявен за телесна повреда и кражби, М.Х. /23 г./ и 18-годишните Ч.А. и В.Г. Освободени са след обяснения в районното управление.

За установяване на самоличност в районното са отведени И.Р. /23 г./, Д.М. /29 г./, Д.М. /29 г./, П.Г. /22 г./ с криминални регистрации за кражби, грабеж, унищожаване и повреждане и противозаконно отнемане на МПС. Освободени са, след като са им съставени актове по чл.6 от Закона за българските лични документи.

На двама от задържаните - Г.С. /33 г./ и П.Д. /32 г./, известни на полицията за кражби и наркотици, които запалили кофи за смет, предстои да бъдат съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

След като дали обяснения пред униформените, Т.Т. /24 г./, регистриран за хулиганство, Д.Ц. /20 г./, известен за наркотици, С.П. /18 г./ - за хулиганство и наркотици, Б.Р. /23 г./ - с регистрации за кражба, хулиганство, присвояване и закана, М.М. /18 г./ - проявен криминално за кражби и наркотици, С.С. /27 г./ с криминалистически регистрации за кражби и грабежи, Г.Ф. /23 г./ и Я.С. /25 г./ - с хулигански прояви, са освободени.

С 24-часова мярка в районното управление са оставени Р.А. /18 г./, известен за хулиганство, Г.С. /25 г./ - регистриран в полицията за кражба и наркотици, А.Г. /18 г./ - с регистрации за хулиганство, унищожаване и повреждане и наркотици. Предстои доклад на материалите пред СРП с мнение за повдигане на обвинение по чл. 216 от НК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com