Бисеров: Друго правителство в рамките на това НС е възможно

13929
Бисеров: Друго правителство в рамките на това НС е възможно

Според депутата от ДПС и заместник-председател на парламента Христо Бисеров, е възможно да има и друго правителство в рамките на това Народно събрание. Съдбата на един парламент не зависи от съдбата на едно правителство или един премиер, каза Бисеров пред БНР. 

Живеем във времето, когато в едно НС последователното избиране на повече от едно, повече от две правителства, е нещо нормално. Народното събрание задава и правителството е продукт на изготвената политика в Народното събрание и тогава не се поставя съдбата на Народното събрание в политическия цикъл, в който се намира страната, съдбата на едно единствено правителство и на един единствен премиер. така че не трябва да се гледа на едно правителство като правителство избрано за целия мандат на едно Народно събрание, обясни депутатът от ДПС. 

Две осъдителни присъди след изборите от месец май

Две са осъдителните присъди за купуване на гласове на Избори 2013, сочи справка на прокуратурата, предаде БГНЕС. Едната е по бързо про...

Според него законът за политическите партии навлиза във фаза, в която трябва да се разгледа окончателно в правната комисия. 

На въпрос кога ще има нов председател на ДАНС, Бисеров каза: ДАНС трябва да работи, да има титуляр. Така че не споделям разбирането, че не му е времето сега. Друг е въпросът доколко има готовност министър-председателят с предложение за председател на ДАНС, тъй като решението трябва да е убедително за всички. 

За СРС-тата Бисеров коментира, че трябва да има съотносителност между използваните СРС-та и получените веществени доказателства: На това разчитаме, че получаването на разрешение вече ще стане един акт на осмисляне на нуждата и чак тогава. Добро направихме, че вече няма да има дела при закрити врати само защото има СРС в делото. Това беше една много лоша практика. Години наред публично се обсъждаше това, най-после намерихме решимост да премахнем този текст и вече само заради това, че има СРС няма да се закриват заседания. Ако има други причини, това е друго. 

За ГДБОП Бисеров посочи, че това е била една от структурите, която е генерирала сериозни напрежения: Неслучайно шефът на БОП беше отстранен, шефове на СДОТО се оказаха, че са ангажирани с дейността на Цветанов, за която той сега е разследван.

Арно Данжан: Франция закъсня с реакцията си за България

Председателят на подкомисията по отбрана и сигурност в Европарламента Арно Данжан, е на мнение, че Париж се е забавил с реакцията си за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com