Цветанов: Подслушванията са сценарий на политическите партии, които искат да има хаос

5688

Всички тези, които нямат политически аргументи, минаха на тази компроматна война. Не ме карайте да коментирам нещо, което нито съм го виждал, нито ме интересува, защото аз знам какво сме правили в ГЕРБ и трябва да ви кажа, че всички тези компромати, които излязоха в последните 20 дни, бяха само и единствено сценарий на политическите партии, които искат да има хаос в държавата. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на посещението си в Русе, цитиран от БГНЕС.

Цветанов отказа да коментира информация за запис, който е от анонимен източник, заяви Цветанов.  Той отново бе категоричен, че в момента всеки и по всяко време може да си направи някакъв запис. "Ако ние седнем да пием по едно кафе с вас и си говорим, някой може да ни запише. Това означава ли, че има приложено специално разузнавателно средство?", попита реторично Цветанов.

Доброслав Димитров: През цялото време имаше провокации към хората от ГЕРБ

От самото начало до края имаше провокации към хората от ГЕРБ. Това заяви пред Агенция „Фокус” Доброслав Димитров, кандидат-...

Не си спомням такава среща и вижте в каква пародия сме днес – задавате ми въпрос за нещо, което някъде e излязло и което е свързано с някакво предполагаемо събитие 2011 година. Моля ви, дайте да говорим сериозни неща, помоли Цветанов.

Нов запис на Бойко Борисов е получен в платформата Болканлийкс. В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми. Към аудио файла има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване наредено от Цветан Цветанов, съобщава Биволъ. Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество.

Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - пише още в поясненията. "От целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно "правилни" хора в обществени бордове и структури. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща" - твърди се в бележката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com