ДАНСwithme: За 68-ми път на протест

15409
ДАНСwithme: За 68-ми път на протест

68-ият ден на протести започна с блокиране на движението по ул. „Цар Освободител" и по бул. „Княз Александър Дондуков" в района на Министерски съвет, съобщи Фокус.

Протестиращите граждани срещу правителството на Пламен Орешарски, които за поредна вечер се събраха пред сградата на Министерски съвет, са били около 200 към 20:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Свирят със свирки и носят българския флаг и знамето на Европейския съюз.

В района на площад „Независимост" има полицейско присъствие. Преди движението в района на площад „Независимост" да бъде спряно преминаващите автомобили изразиха съпричастност с протестиращите като свиреха с клаксони.

Мълчалив протест пред британското посолство заради отнето дете

С мълчалив протест пред английското посолство днес граждани ще защитят сънародничката ни, на която съдът в Лондон отреди отнемане на де...

Към протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски в столицата се присъединиха група недоволни граждани с барабани и тъпани.

Те застанаха на кръстовището пред сградата на Министерски съвет в кръг, като по средата един от протестиращите развява българското знаме. Към протеста се присъединяват още хора. Сред тях има родители със своите деца и такива, които са довели и домашните си любимци.

Протестът преминава спокойно. Протестиращите освиркват правителството, скандират „Оставка” и „Червени боклуци”. Към този момент събралите се недоволни граждани са около сто.

Плевнелиев не ни чува, казват контрапротестиращите

"Росен Плевнелиев е "глух" за нашите граждански искания, защото вече повече от месец ние сме на площада пред президентството, а той с...

Протестното шествие се отправи към Народното събрание. Протестиращите скандират „Оставка” и „Червени боклуци”, свирят на свирки. Шествието се предвожда от протестиращи с тъпани и барабани. И тази вечер много велосипедисти са част от шествието. Полицията поетапно затваря движението бул. „Цар Освободител”. Движението по бул. „Кн. Александър Дондуков” вече е пуснато.

Протестното шествие в столицата достигна сградата на Народното събрание. Около 200 души скандират „Оставка”. Те са се концентрирали пред централния вход на сградата на Народното събрание. Част от протестиращите се разотиват. Протестиращите развяват български знамена.

Имаше протестиращи, които очакваха протестното шествие пред паметника на „Цар Освободител”. Някои от тях свиреха на пианото и рояла, поставени пред паметника на „Цар Освободител”.

Сградата на Народното събрание е обградена от полицейска лента и железни ограждания. В района има полицейско присъствие. До момента протестното шествие преминава спокойно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com