Димитров: Фидосова не е в новия проект, Найденов - ако е невинен

6404
Димитров: Фидосова не е в новия проект, Найденов - ако е невинен

Новият проект дава път на младите. Убедени сме, че ще влезем в парламента, но не е задължително да участваме в управлението. Ние можем да бъдем коректив и да бъдем в опозиция, дори и на ГЕРБ, заяви бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който е сред основателите на новия политически проект, който ще бъде учреден в Етрополе.

Абревиатурата ще бъде обявена на 31-ви август и няма да има нищо общо с наименованието на ГЕРБ, обяви той и уточни: „В бъдеще в изпълнителната власт могат да участват само младите. Ние, които сме участвали по какъвто и да е начин в управлението, декларираме, че няма да участваме в изпълнителната власт.  По какъвто и начин да сме участвали, и ние сме допринесли за това България да е в това състояние".

Запитан дали новата формация е готова за избори и би ли водила разговори с ГЕРБ, Емил Димитров отговори: „Можем да водим диалог с всеки, когато той е на основата на принципи и на това, че България трябва да бъде водена от експерти, а не от партийци. В ГЕРБ имаше много експерти, които бяха потискани и не им беше даван път за развитие. Те ще бъдат при нас. По всяко време сме готови за избори. Това са структури, които са участвали в няколко поредни избори и за тях е рутинно като организация. Може би най-удачно е изборите да бъдат през май, от гледна точка на това, че идва тежка зима и едно ново правителство на прага на тежката зима би било недобро за държавата."

Димитров потвърди, че имената на членовете на новия проект, които в момента са в ГЕРБ, се пазят в тайна заради страх от репресии. Единственото име, което спомена Димитров, е това на бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, с когото са водени разговори. Той обаче няма да участва в проекта, ако в делото срещу него се докаже вината му. Искра Фидосова няма да бъде част от новия проект.

В интервю за БНР Димитров коментира вече бившата си партия ГЕРБ: „Хубаво е, че ГЕРБ влезе в парламента и вече се държи като опозиция. При всички положения присъствието му е по-полезно, отколкото отсъствието."

Според Димитров "сивите кардинали" обаче продължават да определят поведението на ГЕРБ и това контрастира с поведението на Бойко Борисов. „Не съм убеден, че не му влияят. Ако той наистина вземе партията в свои ръце, би изглеждала един тон по-добре според мен", допълни Емил Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com