Добрев: И Румен Овчаров има вина за договорите за "Марица изток " 1 и 3

3855
Добрев: И Румен Овчаров има вина за договорите за "Марица изток " 1 и 3

Има документи, от които е видно, че и Румен Овчаров има отговорност за подписаните договори за Марица 1 и 3. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев и показа документи в парламента, съобщи „Фокус”.

„Целта на брифинга на Румен Овчаров и Димчо Михалевски е да кажат как те не са подписали нищо, а всичко е подписано от Иван Костов и за дългосрочните договори за Марица 1 и Марица 3 не носят никаква отговорност”, каза Добрев.

„Първият документ е протокол от 17. 11. 2005 година, където в трета точка се казва, че се разрешава на НЕК за подписване на договор за особен залог в полза на „AES – 3C Марица изток 1”. Без ето този подпис на Румен Овчаров, нямаше да има направен особен залог, може би нямаше да има кредит за строителство на тази централа и след изтичане на тригодишният срок от даденото право за строеж споразумението щеше да бъде прекратено”, посочи министърът.

Вторият документ е доказателство за това, че Иван Костов е подписал споразумението, но в преговорите не е участвал само Иван Костов, а е участвал и Красимир Георгиев – Фронтиера, който доколкото аз знам е съученик на Румен Овчаров, а не на Иван Костов. Овшорните фирми, с които са сключени споразуменията през 2005 г. са регистрирани на адрес „Фритьоф Нансен” 9. На този адрес се намира офиса на Красимир Георгиев – Фронтиера. В интервю пред ТВ7 от 07. 10. 2012 г. проф. Тасев казва, че преговорите за тези централи са водени в НЕК и в офиса на Красимир Георгиев – Фронтиера, така че нека не се опитва г-н Овчаров да прехвърля вината на Иван Костов, който е подписал споразуменията, който си носи своята отговорност за това, но да каже защо е разрешил особен залог и да признае участието на Красимир Георгиев – Фронтиера”, заяви Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com