Гриша Ганчев: Сигнализирахме за измами с ДДС, изгониха нас

11363
Гриша Ганчев: Сигнализирахме за измами с ДДС, изгониха нас

Като застанеш на булеварда и видиш, че се движат само леки автомобили, няма товарни, то ти е ясно - държавата е фалирала, превърнала се е в Капалъ чарши. Това каза бизнесменът Гриша Ганчев в предаването DikOFF по Нова телевизия.

Или тотално се превръщаме в консуматори, или новите управляващи трябва да имат точна и ясна програма за следващите 10 години, смята Ганчев. Според него бомбата в пенсионната система е такава, че след около 7-8 години държавата ще трябва да взема кредити, за да плаща пенсии. Около 5-6 млрд. на година е дефицитът. След 10 години максимум ще останат да работят 700-800 хиляди, които трябва да изхранват 7 милиона, пресметна бизнесменът.

Спецсъдът отмени и паричната гаранция за сина на Гриша Ганчев

Синът на бизнесмена Гриша Ганчев – Данаил Ганчев вече е свободен, дори и без гаранция. Такова решение взе Специализираният апел...

Ние трябва да започнем да произвеждаме, не търговия или алъж-вериж. Ако няма политическа воля ще си играем на Левски-ЦСКА, каза още Ганчев и даде пример с турското министерство на земеделието, което е направило инвестиционен фонд. В него се казва - ако искаш да се занимаваш с производство, ние те финансираме, купуваме ти машини, ти само работиш. Шест години работиш, след шестата до десетата година, държавата си събира главницата. Така парите са инвестирани – човекът не може да си купи къщи, коли, както направиха в България много хора, обясни Ганчев и допълни: Ние сме уникални разрушители – за 20 години каква воля трябва да има човек, за да разбие толкова много предприятия.

Сигнализирахме до премиера, до Цветан Цветанов, до Симеон Дянков, а изгониха нас, каза Гриша Ганчев. Той показа писма, които е писал до тогавашните вицепремиери от Асоциацията на търговците на захар. "Не сме писали само до Барозу и Светия Синод", каза Ганчев. Той разкри схемата за източване на ДДС на влизащите стоки през митницата. "Ако тази схема продължи още 3-4 години край с целия български бизнес", прогнозира той.

Не става въпрос само за захарта, говоря за абсолютно всичко. На тези хора фирмите са им в багажниците на колите. Тук основно контрабанда се прави с Гърция, разказа още Гриша Ганчев.

След писмата до Дянков и Цветанов Ганчев е обявен за контрабандист. Той е писал имената и ЕГН-та на контрабандистите до вицепремиерите и след това е направена акция срещу него, в която беше задържан и синът му. Ние ходим да се жалваме да гонят контрабандистите, пък сега баш шефовете на БОП-а ги разследват за подобна контрабанда, каза още Ганчев. Аз съм гърмян заек. Въпросът е – ще правим ли бизнес, ще създаваме ли работни места или ще закриваме бизнесът? Ганчев описа българската администрация с думите: Държавата го лъже, че му плаща, а той я лъже, че работи. Очаквайте подробности.

Гриша Ганчев влиза в ЦСКА

Гриша Ганчев може да стане партньор на "Титан" като съсобственик на ЦСКА. Това обявиха шефовете на клуба Иво Иванов и Димитър Борисов, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com