Полицията свали фенове на Левски от рейс, арестува 20

6543
Полицията свали фенове на Левски от рейс, арестува 20

Около 20 фена на ФК Левски бяха свалени от автобус 72 при Испанската гимназия от полиция, предаде Агенция “Фокус”.

В района около Испанската гимназия и Военна академия обикалят полицаи с мотори, такива има и по трасето за „Подуене”. На Испанската гимназия преди минути пет полицейски патрулки и два микробуса с общо около 30 полицаи спряха автобус 72 и от него свалиха 20-ина фена на Левски. Повечето от тях бяха подпрени до стената на Военна академия. Един – двама фенове са задържани и вкарани в патрулката. Един от свалените фенове побягна по ул. „Султан тепе”, беше достигнат от двама полицаи, които го задържаха. Някои от задържаните са откарани с патрулки, в района има засилено полицейско присъствие.

Левски взе вечното дерби и остава в битката за титлата

Интрига, драма и гол в последната минута – най-после вечното дерби на България напомни за себе си, а „Левски” победи ...

Общо 57 бяха задържаните преди старта на Левски - ЦСКА, като повечето от тях носели забранени предмети – палки, боксери, ножове, пиратки, съобщават от пресцентъра на МВР.

По-голяма част от отведените в столичните районни полицейски управления фенове са засечени от униформените в различни райони на столицата. Те ще останат в арестите на столичните Първо и Пето РУП. Часове преди началото на мача в Борисовата градина столичните полицаи успяха да прекратят разрастването на скандал между 20-ина почитатели на двата отбора и всички те бяха задържани. Автобус 204, който се е движел по бул. "Евл.Георгиев", бе "атакуван" с камъни от група фенове – пострадало е момиче, което е пътувало в автобуса, оказана му е медицинска помощ. 17 от кандидат - зрителите са спрени преди влизането им в стадиона заради наличието на забранени предмети, върнати са и 42-ма, за които е установено, че са употребили алкохол.

Нанесени са щети на много коли на градския транспорт от феновете на футболните отбори Левски и ЦСКА, които днес играха на Националния стадион „Васил Левски”. Нанесени са щети както на автобуси, така и на трамваи. Преди мача с изпочупени стъкла са били шест автобуса. Все още не са известни всички щети, нанесени от агитките след мача. Автобус 72 е спрян пред Военна академия, защото също е със счупени стъкла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com