Кирил Рашков обжалва

6557
Кирил Рашков обжалва
Ромският бос е против присъдата за закана за убийство

Пловдивският окръжен съд ще заседава на 22 март по делото срещу 69-годишния Кирил Рашков – цар Киро, съобщиха от пресслужбата на съда.

Рашков обжалва присъдата на Асеновградския районен съд, с която беше осъден на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален "общ" режим за престъпления по чл. 144, ал.3 от НК – затова че на 23 септември 2011 година в село Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова.

Рашков е осъден да заплати на пострадалите Веселин Христов и Иванка Петрова сумата от по 2000 лева на всеки за причинените им с деянието неимуществени вреди.

БГНЕС припомня, че на 23 януари тази година Районният съд в Асеновград осъди на 3,6 години затвор Кирил Рашков за отправени закани за убийство към Веселин Христов и неговата приятелка Иванка.

"Ще те убия" – са първите думи, които Веселин чува, когато Рашков спира джипа си пред дома му, а на Иванка – "Ще ти извадя очите".

По думите на Христов, Рашков е имал нож на кръста си и е бил изключително агресивен, затова и двамата с приятелката му са се обадили на дежурния полицейски телефон. Веселин Христов заяви, че предисторията на конфликта, продължил няколко години, е заради действията срещу фамилията Рашкови на майка му – София Христова, която е била два мандата кмет на селото и общински съветник. Той сподели също, че сега се чувства застрашен.

Племенникът на Рашков: На страната на хората от Катуница съм

Прокурорът по делото срещу Георги Илиев, племенникът на Кирил Рашков, се обиди на защитниците му, които казаха, че Илиев е обект на пре...

Бунтът в село Катуница избухна, след като на 23 септември 2011 година вечерта 19-годишен младеж бе прегазен от микробус от приближени на цар Киро.

На 24 септември вечерта къщите и масивните огради на Кирил Рашков бяха напълно унищожени. Преди това беше запалена и т.нар. лятна резиденция на Рашков, на 3-4 километра от Катуница и къщата на сина му в селото.

Футболни фенове пък нахлуха в двора на къщата му същата вечер, като хвърляха камъни и коктейли "Молотов", и крещяха "Убийци".

След тези акции бяха арестувани 127 младежи, участвали в палежите. Жителите на Катуница се оплакаха, че Кирил Рашков системно ги е тормозил и заплашвал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com