Максимални температури до 30°, разкъсана облачност следобед

6303
Максимални температури до 30°, разкъсана облачност следобед

Днес ще преобладава слънчево време. Още преди обяд от запад на изток ще се появи разкъсана висока и средна облачност, която привечер ще се увеличи. През нощта срещу вторник на отделни места в северозападната част от страната слабо ще превали. В Дунавската равнина и източните райони вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще остане слаб.

Максимални температури - между 25° и 30°, в София 27°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анастасия Стойчева, дежурен синоптик.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с повече облачност сутринта по южното крайбрежие. След обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност. През втората половина от деня вятърът ще бъде от югоизток, предимно слаб. Дневните температури ще са малко по-ниски от тези във вътрешността на страната - максималните по крайбрежието - до 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се увеличи. Ще бъде предимно висока и средна, по-плътна по-късно през деня над планинските масиви от Западна България. По най-високите части вятърът ще се ориентира от северозапад, умерен, а в по-ниските ще бъде временно от югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 20°, на 2000 метра: 12°-13°.

Във вторник облачността ще намалее, над повечето райони до слънчево време. Вятърът ще е слаб, в Североизточна България и по морския бряг умерен от югоизток. По-късно през деня от запад отново ще започне увеличение на облачността, но веряотността да превали е малка. През следващите дни в Западна и Северна България облачността ще е по-често значителна, на места ще има и валежи, предимно слаби. Повече слънчеви часове ще има в югоизточните райони. Температурите ще се повишат слабо и в четвъртък максималните ще са между 27° и 32°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com