Между 2 и 3 кг тротил е съдържала бомбата, взривена на летище Сарафово

5311
Между 2 и 3 кг тротил е съдържала бомбата, взривена на летище Сарафово

Между два и три килограма тротил е точното съдържание на бомбата, взривена от терориста на летище Бургас миналото лято. Това съобщиха пред "Хоризонт" източници, близки до разследването. Окончателните параметри ще станат ясни при следствения експеримент, който ще бъде проведен на 26-и април на полигон близо до Ихтиман.

Експертизите около атентата в Сарафово са приключили. Остава да бъде изяснено как точно е стоял терористът до автобуса в момента, в който взривното устройство е било активирано. Според част от свидетелските показания атентаторът се опитал да сложи взрива в багажното отделение, а според други е бил близо до вратата на автобуса. В края на април на полигона в Ихтиман ще бъдат взривени и два автобуса - "Мерцедес" и "Мицубиши", които вече са осигурени.

Осигурени са и специални манекени, които ще бъдат поставени на местата на пътниците. Взривното устройство ще бъде изработено от служба СДОТО в МВР. Вероятно ще бъдат направени различни по количество бомби и по нанесените щети ще стане ясно окончателното количество, което е било в раницата на атентатора.

Според Вашингтонския институт за близкоизточна политика ирански терористи са наблюдавали синагогата в София дни след атентата в Бургас. Българските власти заловили оперативен служител на иранските сили "Кодс" да проучва синагогата в София. "Кодс" е специално подразделение на иранския Корпус на стражите на ислямската революция. Авторът на доклада д-р Матю Левит - водещ експерт по "Хизбула" и антитероризъм, е бил информиран за това от израелското разузнаване.

Ирански агенти следяли софийската синагога

Доклад, публикуван в САЩ твърди, че иранската милиция "Кудс Форс" е следяла единствената синагога в българската столица, предаде БГНЕС....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com