МИЕТ публикува правила за дейността на Обществен съвет към ДКЕВР

4599
МИЕТ публикува правила за дейността на Обществен съвет към ДКЕВР

МИЕТ публикува проект на правила за устройството и дейността на Обществен съвет към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Правилата са на основание Закона за енергетиката, съобщиха от МИЕТ.

С правилата се уреждат устройството и дейността на Обществения съвет към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, наричан по-долу Съвета.

Шефката на ДКЕВР: По-ниски цени на тока - невъзможно!

Не може да има по-ниска цена на тока. Нито претенциите на ЕРП-тата за по-висока цена, нито изказването на новия енергиен министър за тъ...

Съветът е консултативно звено към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за формиране на позиции, становища и приемане на инициативи от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за регулирането на дейностите в енергетиката при спазване на принципите на публичност и прозрачност. Съветът организира и осъществява дейността си в съответствие с основните си функции, определени в чл.3.

Общественият съвет обсъжда и дава мнения по проекти на нормативи актове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, свързани с осъществяването на нейните функции по чл.2, ал.1.Изработва и предлага конкретни инициативи при осъществяване на дейностите по чл.2, ал.1.

Наблюдава изпълнението на предприетите от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране действия, както и обсъжда постигнатите резултати и предлага мерки за оптимизирането на реализираните действия. В изпълнение на своите функции приема становища и препоръки към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

На официалната интернет страница на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се публикуват постъпилите предложения от членовете на Обществения съвет; мотивите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в случай на неприемане на становища и препоръки; други документи и материали за дейността на Съвета, освен при наличие на защитена със закон информация, съобщи БГНЕС.

EVN на ръба на фалита заради ДКЕВР

Загуба от над 100 милиона лева е натрупала EVN България. Това се дължи на промените от компенсаторния механизъм на ДКЕВР. За да можем д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com