МРР тръгва на проверки по плажовете

6912
МРР тръгва на проверки по плажовете

Днес започват постоянни проверки на морските плажове по разпореждане на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и във връзка със стартиралия летен сезон, съобщиха от Министерството на регионалното развитие (МРР). 

Те ще бъдат извършени от представители на министерството, ДНСК, регионалните здравни инспекции към Министерството на здравеопазването и на Морска администрация. На място ще бъде проверявано изпълнението на задължителните дейности по сключените концесионни договори и договори за наем на крайбрежните ивици. Изпълнителите по тях са задължени да осигурят водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, както и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.

Спасителите също не са във възторг от монокините

Вниманието на спасителите се разконцентрира от полуголи и голи плажуващи, пише в писмо до община Бургас Васил Загорчев, специалист по...

Проверките ще обхващат също поставите преместваеми обекти и съоръжения, допълнителната търговска площ към обектите за бързо хранене. Ще бъде проверено и дали се осигурява поне 50 % от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите, изпълнението на съгласуваните работни програми на концесионерите и всички останали договорни задължения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com