Оранжев код в 10 области за гръмотевични бури

7100
Оранжев код в 10 области за гръмотевични бури

Оранжев код е обявен за 12 юни в десет области на Централна, Южна и Източна България за гръмотевични бури и интензивни валежи, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Сливенска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска. В тези области се очакват интензивни превалявания и гръмотевична дейност, ще има и шквалови явления - рязка промяна в посоката и скоростта на вятъра за кратки периоди от време. Локалните количества на валежите се очакват да бъдат около 30-50 л/кв.м. Оранжевият код означава, че времето е опасно, предупреждават метеоролозите. В останалата част от страната обявеният код е зелен.

Над по-голямата част от страната по-често ще има значителна облачност и превалявания, около и след обяд на места интензивни и придружени от гръмотевици, когато и вятърът временно ще се усилва. По-значителни количества се очакват в планинските райони и Лудогорието. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Източна България - до умерен от изток-североизток. Температурите ще се понижат и дневните в по-голямата част от страната ще са между 21° и 26°, в София около 20°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com