От 1 септември започва прием по схемата „Училищно мляко”

4543
От 1 септември започва прием по схемата „Училищно мляко”

От 1 до 30 септември областните дирекции на ДФ “Земеделие” ще приемат заявки по европейската схема „Училищно мляко” за учебната 2013-2014 г. Това съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие”. Кандидатите могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, представители на едно или повече учебни заведения.

Документите се подават по местонахождение за училищата и по адресна регистрация за останалите кандидати. Схемата цели да създаде у децата навици за консумация на мляко и млечни продукти и траен интерес към здравословното хранене. В обхвата й са включени всички предучилищни, начални и средни училища, независимо дали са държавни или частни. Млякото задължително се предоставя в опаковка за еднократно ползване.

МЗХ иска от ЕС да даде още време за малките млечни форми

В средата на септември ще стане ясна съдбата на малките животновъдни ферми, тогава се очаква Брюксел да одобри окончателно поисканото...

На етикета ясно трябва да е изписано неговото количество и срокът на годност. Същото се отнася за сиренето и кашкавала, които се дават на децата. Ако се предлагат сандвичи с млечни продукти, те трябва да са опаковани поотделно и на етикета да е обозначено тяхното количество. По схемата не се подпомагат мляко и млечни продукти, използвани за приготвяне на ястия. Документите за кандидатстване са публикувани на www.dfz.bg в менюто „Селскостопански пазарни механизми”, секция „Мляко”/„Училищно мляко”/”Бланки и документи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com