Политолози: Все още не сме видели най-лошото от кризата

5237
Политолози: Все още не сме видели най-лошото от кризата

Политолозите Огнян Минчев и Юрий Асланов дадоха в интервю за БНР своите прогнози за новия политически сезон, предаде КРОСС.

"Ще има концентрация на властта в опит да се постигне втори мандат. Ако тя е прекалена, ще доведе до обратните резултати, както се случи при предишните правителства. Но този политически сезон ще промени идеологическите рамки на политическата борба. Управляващите ще се опитат да представят ГЕРБ като наследник на всичко хубаво, което миналото ни е оставило, включително на БКП. Партия, която претендира да е дясна, ще се опита да конкурира БСП и да я определи като подставен наследник на БКП. Фокус в дясното пространство ще е формирането на партии-фантоми, които отнемат гласове от противника. Досега БСП беше специалист в това, сега ГЕРБ доказва, че с нищо не е по-лоша. Партията на Меглена Кунева изгуби динамика и може да падне много надолу", каза Минчев.

"Чудеса няма да има и не е възможно да се случат, защото условията все по-малко ще позволяват своеволия. Особено предвид на това, че условията в икономиката са от лоши по-лоши. Трябва да сме наясно, че още не сме видели най-лошото от кризата. То предстои. Изборите постепенно ще изместват всички теми от политическия терен. Съгласен съм, че ще се засили идеологизацията. Избори се печелят с лява идеология, защото бедността доминира. БСП може да стане притегателен център за отрицателния вот, включително на хора, които не я обичат. Най-горещите вътрешни събития ще бъдат в БСП, но догодина те ще утихнат. Много е вероятен избор на Сергей Станишев за титулярен президент на ПЕС", смята Асланов.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com