Проф. Михаил Константинов: Вотът може да се обърне заради офшорните зони

6784
Проф. Михаил Константинов: Вотът може да се обърне заради офшорните зони

"Има и българи в сметките от офшорните зони, които всеки момент ще бъдат разпратени до големите вестници по света".Това каза пред Би Ти Ви проф. Михаил Костантинов по повод съобщението на британски медии, че в интернет са пуснати имената на 130 хиляди души с офшорни сметки в специалните зони по света.

"Днес станахме свидетели на огромен световен скандал", каза Константинов.

"Всеки момент тези списъци ще бъдат изпратени до редакциите на световните медии, няма как всички да ги скрият, добави той. - Проблемите, които ще последват, са огромни, вижте какво става във Франция". Това също може да обърне вота на българите.

"Настроенията се менят. Възможни са много изходи в оставащите дни до изборите. Очевидно е, че в момента ГЕРБ води, но това нищо не означава", каза Михаил Константинов.

Той заяви, че за момента 4 партии със сигурност ще влязат в парламента. Петата партия - тази на Меглена Кунева, е на границата.

Константинов коментира евентуалните възможности за коалиране в следващия парламент. По думите му, единствената невъзможна комбинация е ГЕРБ - БСП. "Всичко друго е възможно", каза той.

Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда пък отказа да коментира дали е възможно служебното правителство да управлява България още шест месеца.

ЦИК пренасрочва за 9 април жребия за номерата в изборната бюлетина

Централната избирателна комисия (ЦИК) пренасрочва за 9 април 2013 г. от 11 часа провеждането на жребий за номерата в бюлетината на реги...

Изборният борд не може да гарантира, че няма да има купуване на гласове и няма да се упражнява корпоративен вот. "Това, което може да се направи е да се осигури по-голямо доверие в изборния процес и прозрачност в неговата организация", заяви тя. Цонева добави, че е нереалистично да се очаква един борд да спре извършването на престъпления, защото купуването и продаването на гласове е престъпление.

Антоанета Цонева обясни, че хората трябва да разберат, че техният вот е наистина таен и те могат да гласуват свободно. "Българските институции никога не са казвали това и никога не са призовавали хората да отидат до урните", добави тя.

На въпрос как ще се развият нещата след изборите - Михаил Константинов отговори, че в момента има политическа турболенция.

"Нямам вече нищо общо вече с Информационно обслужване. По никакъв начин там моята дума не означава нещо", заяви по тази тема проф. Михаил Константинов. Той съобщи, че от както е в Информационното обслужване дарява заплатата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com