Слънчево, със слаб вятър

5115
Слънчево, със слаб вятър

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над Западна България. Ще духа слаб, в източната част от страната до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури - между 28° и 33°, в София 28°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

Поради продължителното засушаването в страната, високите температури и вятърът, индексът за пожароопасност е много висок – особено в Централна и Източна България. Затова трябва да се спазват препоръките на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Над планините ще бъде предимно слънчево

Атмосферното налягане съвсем слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца. Днес отново ще преобладава слънчево време, с вр...

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд умерен североизточен вятър. Максимални температури 27° - 29°, температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде до 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност след обяд над масивите от Западна България. Вероятността за валежи е много малка. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра 21°, на 2000 метра 13°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com