Софийски градски съд ще заседава по делото за убийството на Стоян Балтов

3889
Софийски градски съд ще заседава по делото за убийството на Стоян Балтов

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов за убийството на студента Стоян Балтов. Заседанието ще започне в 09:30 часа. На 5 декември 2008 г. след побой пред дискотека „Амнезия” в столичния „Студентски град” умира 21-годишният студент по фармация Стоян Балтов от Сливен.

На 23 декември 2008 г. проверка на Дирекция „Национален строителен контрол” и на столичната Регионална дирекция „Национален строителен контрол” констатират груби нарушения на строеж „Нощен клуб „Амнезия” в „Студентски град”. Проверката е извършена по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. При проверката инспекторите са установили, че вместо разполагане на група преместваеми павилиони, за които е издадено разрешение, е извършен строеж, който е незаконен, ползва се незаконосъобразно и следва да бъде съборен. На 8 декември 2008 г. Софийският градски съд налага мярка за неотклонение „задържане под стража” на Вили Георгиев. Той е обвинен, че е участвал в инцидента. Другият задържан, Александър Данаилов, е пуснат от ареста срещу парична гаранция от 500 лева.

Делото за убийството на Стоян Балтов продължава догодина

Делото за убийството на студента Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия" в София продължава на 1 март 2013 г., реши Софийски градски съд....

Срещу тях прокуратурата повдига обвинения в непредумишлено убийство след употреба на алкохол. Съдебномедицинска експертиза доказва, че Балтов е починал от черепно-мозъчна травма. Пред съда Вили Георгиев и Александър Данаилов заявяват, че няма да се укриват и че няма да извършат друго престъпление. На 12 декември 2008 г. студентите от Медицинския университет в София организират протестно шествие срещу насилието в Студентски град, довело до убийството на момчето. На 28 юни 2009 г. е даден ход на делото за убийството на Стоян Балтов, като съдът приема граждански искове за 400 000 лева, който родителите на Балтов искат от подсъдимите Вили Георгиев и Александър Данаилов.

 

 

 

Стоян Балтов е убит с ритници

Смъртта на Стоян Балтов е настъпила вследствие на множество целенасочени удари в областта на главата и шията. Това е заключението ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com