Уникален по рода си Център за изслушване отвори врати в Бургас

6081
Уникален по рода си Център за изслушване отвори врати в Бургас

Първият Център за изслушване в България отвори врати в Бургас. Създаден по инициатива на Каритас София, центърът ще бъде отворен за всеки, който желае да сподели проблемите си и да потърси разрешение за тях.

В уютна атмосфера, на чаша чай или кафе, изпадналите в нужда и трудна ситуация, ще могат да разговарят с предварително обучени служители и доброволци на Каритас, да срещнат човешко разбиране и да получат подкрепа.

Започва изграждането на къщи за деца с увреждания в Русе

Първа копка на три къщи, в които ще живеят деца и младежи с увреждания, бе направена в Русе, съобщи БГНЕС.Новите социални услуги, които...

След установяване на индивидуалните потребности на всеки, изслушващите ще съдействат за разрешаване на съответните проблеми чрез насочване на посетителя към конкретни институции, или неправителствени организации, помощ при попълване на документи, или чрез включване в социалните програми и проекти на Каритас, при възможност.

„Човекът, с неговите чувства и достойнство, е в центъра на нашето внимание. Стремим се да помагаме и едновременно с това да дадем шанс на всеки сам да избере как да продължи пътя си, за да излезе от трудната ситуация. Центърът е отворен за всички, дори и за тези, които нямат конкретни проблеми и нужди. Един приятелски разговор и възможността да бъдеш изслушан без упрек, понякога са по-ценни от каквато и да е друга помощ”, споделя ръководителката на центъра, Наталия Шарбанова.

Над 3000 подобни центъра работят в Италия и посрещат ежедневно желаещите да споделят тревогите си. 90% от работещите в тях са доброволци, обучени как да се справят в трудни ситуации и как да оказват максимално съдействие и подкрепа.

Скоро предстои да започне работа и втори Център за изслушване в Пловдив.

НОИ: С 65,6 млн. лв. по-малко от планираното са разходите на ДОО

С 65,6 млн. лева по-малко от планираното са разходите на държавното обществено осигуряване (ДОО) за първите девет месеца на годината....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com