Замеряха и Антон Кутев с камъни

10487
Замеряха и Антон Кутев с камъни

Камък бил запратен по депутата от БСП Антон Кутев, но не го ударил.

"Искам да подчертая, че не съм бил ударен. Камъни бяха хвърляни, и по други депутати от БСП, и по автобуса", заяви социалистът. "Много ви моля да отразявате достоверно нещата", обърна се Кутев към репортер на БНТ и показа камъка, който бил полетял към него. "Това може ли да е мирен протест", пита риторично депутатът.

МВР и НСО засега няма да излизат с информация за ситуацията около парламента

Няма официална информация от Министерството на вътрешните работи към този час за ситуацията около Народното събрание. От пресцентъра на...

Това е начинът, по който изглеждат нещата отвън. Отвън нямаше повече от 2000 души и не мога да приема, че тези 2000 души са българският народ и аз не искам да ставам заложник на това. Кутев остава заедно с трима министри, депутати, синдикалисти, журналисти и представители на работодателските организации остават повече от три часа блокирани в сградата на Народното събрание, заради блокадата от протестиращи в района около парламента. Антон Кутев бе в автобуса, който опита да напусне сградата на парламента, но протестиращите не пропуснаха. Народният представител от БСП показа камък, който е бил хвърлян по автобуса. „Този камък може да убие човек”, отбеляза Кутев. Той обаче посочи, че е нямало пострадали депутати.

Надявам се да не са пострадали десетки и стотици граждани. Не желая никой да пострада. Доколкото видях полицията по мирен начин отстрани хората на пътя. При мен липсва агресия към когото и да било. Това каза вътре в затъмнената сграда на парламента министър Петър Чобанов.

Това което се случва е ненормално. Това трябва да престане. Трябваше ли да бъдат провокирани хората по този начин. Крайно време е правителството да разбере, че трябва да подаде оставка, каза депутатката от ГЕРБ, каза депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова. Тя допълни, че не чувства вина за случващато се, не се чувства част от статуквото, от олигархията.

От много приказки няма нужда. Трябва максимално бързо да се свика Консултативен съвет и след оставка на правителството да се отиде към нови избори, това пък заяви Владислав Горанов. Когато протестите бяха срещу ГЕРБ си подадохме оставката и отидохме на ние сме готови да подадем оставка веднага, допълни той.

Борисов: Настоявам Плевнелиев още тази нощ да свика КСНС

Настоявам президентът Плевнелиев още тази нощ да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Извънредната обстановка пред Народн...

Пред парламента хората заявиха, че ще продължат да протестират и няма да си тръгнат, докато не падне правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com