Цветлин Йовчев: Полицията се държи перфектно

23434
Цветлин Йовчев: Полицията се държи перфектно

Тази вечер и в последните дни имаше определени немалки групи от хора, които целяха предизвикване на ескалация на напрежение. Това каза в интервю за БТВ министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

По данни на БТВ, получени от Пирогов, прегледани са 4 ранени, един с мозъчно сътресение, 3-ма са с контузии.

Борисов: Настоявам Плевнелиев още тази нощ да свика КСНС

Настоявам президентът Плевнелиев още тази нощ да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Извънредната обстановка пред Народн...

„Това, което смятаме да направим, е да направим всичко възможно да не пострадат хора, да гарантираме сигурността както на тези, които са в парламента, така и отвън. Всички действия на полицията са насочени натам. Ще планираме какво трябва да се прави оттук нататък в зависимост от обстановката”, обясни министърът.

„Полицията се държи перфектно, не се подаде на провокацията, независимо от направените опити. Ясно се видя, че полицията запазва спокойствие, пази и протестиращите, и хората, които охранява”, добави Йовчев. По думите му има арестувани протестиращи, които грубо са нарушавали обществения ред. Има и леко пострадали полицаи.

„Аз не мога да дам разпореждания на НСО. Агресивната част от протестиращите отвън не прави разлика между журналисти, служители в парламента, народни представители. В тази ситуация не е разумно да се правят опити, които по-скоро ще провокират протестиращите отвън и ще доведат до насилие. Имаме достатъчно сили, за да гарантираме сигурността на хората, които са вътре”, каза още Цветлин Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com