Зимна блокада на Родопите

7712
Зимна блокада на Родопите

Ограничения на движението са въведени през проходите в Смолянско поради падналия сняг. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Превала, Пампорово и Печинско, а всички останали превозни средства трябва да се движат задължително с вериги. Заради силен вятър по пътя Смолян-Пампорово има много снегонавявания. От Пътно управление съветват водачите да карат с повишено внимание.

Два ТИР-а са закъсали по пътя Батак-Доспат и един на пътя Пловдив-Смолян, които са с летни гуми. Те са изтеглени встрани от пътя и не пречат на движението. Снежната покривка в Смолян варира от 2 до 5 см, а по високите части на планината 15-20 см. Заради ураганен вятър на много места са се образували навявания от сняг.

Около 30 машини на Областно пътно управление почистват пътищата на територията на областта. Четири машини на почистващата фирма „Титан Клинър" опесъчават и разчистват общинската пътна мрежа в Смолян и направленията за Мугла и Турян.

Паднало дърво е блокирало пътя за село Турян, след разклона за село Пещера. Към мястото на инцидента се насочва екип с резачка. Заради силния вятър има проблеми с електроснабдяването. Към 05.00 часа, по данни на електропреносното дружество, без ток са смолянския квартал „Каптажа" и селата Влахово, Лъка, Подвис, Търън, Требище, Еленска и съставните им махали.

Редактор: Е. Гигова

Жълт код в 19 области заради сняг и силен вятър

Утре за 19 области в страната е обявен код Жълто за потенциално опасни метеорологични явления, съобщиха от НИМХ при БАН Заради потенци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com