Иван Шопов и Теодосий Спасов представят в Бургас албума си "InFusion"

1561
Иван Шопов и Теодосий Спасов представят в Бургас албума си "InFusion"
Снимка: Община Бургас

На 17 май ще празнуваме с музиката, която създават многоликият творец Иван Шопов и виртуозният музикант Теодосий Спасов. Немислима е по-добра симбиоза на сцената. Ценителите на стойностната музика ще потънат в неповторимата атмосфера на едно космическо вливане между звук и емоция, визия и атмосфера, композиция и импровизация.

Представянето на албума „InFusion” се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по Фонд „Култура”. Премиерата в Бургас е в Клуб „Модерен театър” на 17 май, вторник, от 20.00 часа.

Иван Шопов и мостовете на фолклора

Иван Шопов е не само композитор, а музикант с десетки лица, за когото единствената константа е промяната. На него дължим вливането на ф...

Българският музикант, продуцент и художник Иван Шопов е представял своята музика и изкуство в цяла Европа, Южна Америка, САЩ, Азия, Русия, Австралия и Нова Зеландия. Издавайки множество си проекти за едни от най-големите международни музикални компании, музиката му достига по целия свят. Широкият му интерес към електронния музикален свят го отвежда в различни проекти и стилове - техно, drum and bass, idm, джаз, ambient, рок и класическа музика. Това, което го отличава, е способността му да смесва традиционния български фолклор с електронна музика и джаз, което му помага да създаде мост между миналото и настоящото поколение. Зад гърба му има три албума в сътрудничество с музикалния виртуоз Теодосий Спасов и един албум с народните певици от Авигея. Той също така е и търсен композитор за съвременни танцови и театрални продукции, както и композитор и саунд дизайнер за късометражни филми и интерактивни инсталации.

Иван Шопов е създател на дванадесет представления за Дерида Денс, като едно от тях печели наградата на ИКАР през 2017 г. Има 8 самостоятелни изложби в България и чужбина.

Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Tеодосий Спасов е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Той беше първият, който започна да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всичките му авторски пиеси, разработвайки свои собствен, уникален стил. Свири с фолклорни, джазови и класически оркестри и състави, с именити български и чужди музиканти, между които музикалните състави на Българското Национално Радио, Хор „Мистерията на българските гласове”, Ансамбъл „Филип Кутев”, Иво Папазов, Георги Янев, Петър Ралчев, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Симеон Щерев, Веселин Николов, Петър Петров, Анатоли Вапиров, „Акустична версия”, групата на индийския перкусионист Трилок Гурту, Раби-Абу Халил, Глен Велез, Дейв Лийбман, Глен Мур, Мино Синелу, Пол Макендлез, Били Кобъм, Марк Джонсън, Казуми Ватанабе. Три години свири в световно известното ирландско музикално-танцово шоу ” Riverdance”. През 1995 списание “Нюзуик” го нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа. Работи с имена, като Енио Мориконе, Карло Селиото. Носител на много отличия и награди, между които наградата на Международната академия за изкуства в Париж (1996), “Музикант на годината” (1997) и (2002), Статуетката на Аполон Токсофорос,за дългогодишното му ярко присъствие в българския музикален живот и успехите му на световните сцени (2001). Награда за филмова музика на Националния филмов център (2007). Наградата за принос в Българската култура „Добри Чинтулов” (2009). През ( 2011) получава най-високото отличие на Министерството на културата “Златен век”. Наградата е за големия му принос в развитието и популяризирането на българската култура и традиционен фолклор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

В Бургас превръщат къщата на композитора Георги Шагунов в Дом на музиката

Обновяват осветлението в още няколко квартала в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас