МВР и прокуратурата не искат пари за съдействие за залавяне на измамници

1406
МВР и прокуратурата не искат пари за съдействие за залавяне на измамници
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Главния секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов, заместник директорът на Главна дирекция „Национална полиция” старши комисар Тодор Гребенаров и директорът на ОДМВР Бургас Старши комисар Калоян Калоянов дадоха пресконференция по повод годишния анализ на дейността на ОДМВР Бургас за 2018 година.

Според главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов: “Резултатите, които ОДМВР Бургас е постигнало през миналата година са повече от добри. Има намаление на регистрираните престъпления и се увеличава ръстът на разкриваемостта, което говори за една отлична работа на колегите от областната дирекция. На анализа присъстваха и колеги от прокуратурата. Виждам, че тук има едно чудесно взаимодействие между МВР и прокуратурата, което говори, че вървим в правилна посока. Резултатите са много добри по всички показатели. МВР Бургас е с над средните за страната показатели, но винаги има какво още да се направи, за да повишим доверието на обществото в МВР“.

Най-уязвимите хора в обществото показват талантите си на благотворителен базар в Бургас

  Световният ден на социалната работа ще бъде отбелязан в Бургас с благотворителен базар. Той ще се проведе от 15 до 17 март в ...

На въпрос на Actualno.com, има ли населено място в Бургаска област, което може да се нарече „гореща точа“ по престъпни деяния, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, отговори така :“Предвид географското местоположение може би това са Несебър и Слънчев бряг. За това има обективни причини, а именно - туристическият сезон“.

И там обаче има добри резултати. Според директора на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов, са намалели джебчийските кражби. Това се дължи на факта, че полицаите, които идват през лятото да помагат на колегите си от Черноморието, не са просто бройка, а са профилирани за определен тип престъпления.

И тази година за туристическия сезон тук ще пристигнат служители на други полицейски управления от страната и от Чехия, Полша, Германия и Румъния. Те ще участват в съвместни патрули. Оказва се, че това е една много добра практика, която се е наложила и се използва и в зимните ни курорти. По отношение на разпространението на наркотици Ивайло Иванов сподели:

„След разбиването на групата на Димитър Желязков, аз съм убеден, че ще бъдат положени всички усилия, за да не допуснем формирането на нова такава група, която да завладее пазара.За това ще помагат и командированите полицаи, които ще работят в Несебър и Приморско“.

Море, планина и култура представят Бургас на туристически форум в Берлин

На Международната туристическа борса в Берлин е представен и Бургас, като водещ град в областта на морските почивки. Над сто хиляди душ...

За да се повиши разкриваемостта на престъпленията главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов има следната идея: „На всяка област да бъде направена карта, всички населени места, които се обслужват, да бъдат упоменати в нея. Да се знае във всяко населено място какви регистрирани престъпления има, да се види кое място е обезпечено с постоянно полицейско присъствие и в местата, където няма такова,  да бъдат изпратени мобилни екипи от съответната областна дирекция или жандармерия“.

Телефонните измами в бургаски регион са намалели, но това е един нациолнален проблем, каза главният секретар на МВР. Той помоли медиите да помагат на полицията, като казват на хората, че МВР и прокуратурата не искат пари за съдействие за залавяне на измамници.Той допълни още, че за съжаление, не само възрастни хора се хващат на лъжите на измамниците, но възрастовата граница пада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас