Отличиха най-успешните учители през годината в сферата на бургаското образование

827
Отличиха най-успешните учители през годината в сферата на бургаското образование
Снимка: Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов отличи днес, 86 учители от детски ясли, градини и училища в община Бургас за постигнати високи професионални успехи през последната учебна 2023-2024 година. Тържествената церемония се проведе в хотел „България“.

„Няма друга страна в света, която да е издигнала в култ и да празнува деня на своята азбука. Убеден съм, че вие като учители вливате тази доза самочувствие в нашите деца. В навечерието на празника на знанието, ние отделяме внимание на тези, които през годината са постигнали отлични резултати с децата, с които работят. Това означава, че сте отделяли повече време, труд, упорствали сте и сте ги подкрепяли. Благодарен съм за търпението и отношението ви към тях. Бургас винаги е бил начело във всички национални съревнования в сферата на образованието, постигали сме много първи места и в международни олимпиади. Ценим вашия труд и ви подкрепяме. Винаги се стремим да отделяме колкото може повече за развитие на материалната база и образователните процеси. Гордея се и разчитам на вас!“, сподели кметът Димитър Николов.

По време на тържествената церемония педагозите работили най-активно и успешно през годината, бяха наградени от кмета с грамоти и отличия за постигнати високи резултати. Награди получиха учители от 35 бургаски детски ясли и градини, 25 начални, обединени и основни училища, 9 средни училища, 14 професионални и профилирани гимназии и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

В края на награждаването кметът Димитър Николов благодари на началника на дирекция „Образование“ в Община Бургас Веселина Таралова за дългогодишната отлична работа в сферата на образованието. Гостите бяха поздравени с музикални изпълнения на един от любимците на бургаската публика – певецът Стефан Илчев, който прегърна своята учителка Пепа Запрянова по време на една от песните, а водещ на церемонията беше актьорът, сценарист и режисьор Пламен Каров.

Събитието беше организирано от Община Бургас и освен кулминация в честванията, посветени на 24 май, бе жест на признателност към труда, активността и резултатите на педагозите през цялата година, в синхрон с усилията й за повишаване на качеството на детското и училищното образование.

Сред гостите бяха още областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общински съвет – Бургас Михаил Хаджиянев, председателят на постоянната комисия по образование и вероизповедания Станимир Баев, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, началникът на Регионалното управление на образованието Петя Петрова, ректорът на Бургаския свободен университет проф. Милен Балтов, директорът на НХА – Филиал Бургас проф. Светозар Бенчев, Константин Янков – председател на Областния координационен съвет на СБУ към КНСБ и Огнян Маринов – председател на Регионалния синдикат на образованието към КТ „Подкрепа“, директори и учители от детските ясли, градини и училища.

Още: Бургас ще е домакин на голям образователен форум за изкуствения интелект

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Кметът на Бургас награди изявени спортисти, спечелили медали от състезания

Разходка с кораб до Ченгене скеле предлага Бургас

2-годишно момиченце избяга от детска градина в Бургас, има вече уволнен служител

Турист падна от тераса на хотел в Равда, с опасност за живота е

ГЕРБ първа сила в Бургас, ПП-ДБ четвърти

6-годишно дете едва не се удави в басейн на хотел в Бургаско

Бургазлийка е първата българка, гмурнала се на дълбочина 60 метра на един дъх

Община Бургас монтира близо 200 нови лампи в Морската градина

Двадесет и четвъртото издание на ФАРА стартира в Бургас

Задържаха мъжа, опитал да обере златарски магазин в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com