Световният ден за борба с рака в Бургас ще продължи цял месец

295
Световният ден за борба с рака в Бургас ще продължи цял месец
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

“Един преглед се равнява на по-малко сълзи. Този месец няма да плащаме с пари за здравето си, ще са ни нужни минути, а ще получим години. Време за време. Това е перфектното предложение с една крайна цел – щастие. Не пропускайте година без профилактичен преглед!“

Така се обръщат към жителките на бургаска област лекарите от Комплексния онкологичен център в града. По повод 4 февруари, световният ден за борба с рака, те ще преглеждат безплатно. В продължение на един месец, от днес до първи март, всека жена може да се прегледа и по този начин да се погрижи за здравето си.

Кремена Стаматова, ПР в болницата, сподели за Actualno.com, че интересът към прегледите е голям и графикът вече е запълнен. „Трябва да се погрижим и за хората, които вече са наши пациенти. Дори да искаме да записваме още хора за безплатните прегледи, ще бъде много трудно. Но за тези, които вече са го направили, ще положим всички усилия и специалистите ще консултират всички записали се до началото на месец март“.

Прегледите ще са при гинеколог и според специалистите от центъра е добре да се правят веднъж годишно. Освен това, се взема цитонамазка, има консултации с различни специалисти и други изследвания. За да се предотврати ракът на маточната шийка, е нужен подход и от страна на лекаря и на пациента. При навременното откриване и лечение заболяването се преодолява изцяло. Лекарите от онко-центъра съветват, да не се чакат определени симптоми, а да се провеждат профилактични прегледи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com