В Бургас предстои уикенд без име

2621
В Бургас предстои уикенд без име
Снимка: Община Бургас

Последните почивни дни в Бургас за месец август са оставени на свободния дух и творческия заряд. „Уикенд без име“ включва две музикални събития, с които парти настроението в морския град продължава с пълна пара.

Зашеметяващ фестивал “ЕГАСИ ФЕСТА”, включващ над 25 хип-хоп имена, ще се проведе на 25 август (петък) и 26 август (събота) на Морска гара. Първото му издание стъпва със замах, с потенциала да разтърси морския град в две епични вечери, тематично разделени на старата школа и новата вълна.

В петък ще чуете най-емблематичните имена в този стил, в т.ч. Гумени Глави, Спенс, Слим, Румънеца и Енчев, Рап Нация, Лора Караджова, GOODSLAV, NDOE, Лошите, Бенджамини, Силвия от Антибиотика, Lil Sha, Tufo, RBR, DJ Dian Solo, DJ Marti G, DJ FED и много други.

Програмата за събота включва част от най-актуалните съвременни трап, дрил и “New school” изпълнители, като FYRE, Dim4ou, Mom4eto, Явката DLG, Секта, DJAANY, PG&Drink, GOCATA, THEO, DJ POKERA и други.

„Стартът на двете фестивални вечери е от 18.00 ч., като партито ще продължи до 03.00 ч., защото превръщаме Морска гара - Бургас в най-големия клуб на открито”, споделят организаторите от Fest2You.

Повече информация за „Егаси феста“ можете да откриете тук: www.facebook.com/profile.php?id=100091296523882

Още едно музикално събитие ще затвърди статута на Бургас на фестивален град. Младежките рок групи Mercury Falls, Crystal Dust, ЛaTé, Внапредвид, Detention Trio, People of Maha, Abyss, Astrea, Hellbound и GASP се събират в Бургас, за да станат част от „РОЯКА ФЕСТ“. Инициативата се организира от Община Бургас и е естествено продължение на пожъналия огромен успех ученически фест през месец май.

В цели два дни – 24 и 25 август (четвъртък и петък) – на откритата сцена Fluca пред Експоцентър „Флора“ ще прозвучат рок мелодии на млади музиканти от Бургас, Варна, Пловдив, София и Несебър. Началото на концерта на 24 август е в 17:00 часа, а на 25 август – от 18:30 часа. Входът е свободен.

Ако музиката не ви е достатъчна, почивните дни в Бургас ще бъдат посветени и на спорта! Стотици хвърчила на кайтисти ще изпълнят Бургаския залив през следващите дни. Още днес започва регата „Black Sea Kite Cup 2023”. През уикенда пък ще се проведе Държавното първенство по кайтсърф. Яхт клуб „Черноморец Бургас” ще бъде организатор и домакин на двете състезания.

На кайт зоната на Северен плаж очакваме най-добрите кайтисти в България (над 60 души), включително и олимпийски надежди на страната. Яхтклуб „Черноморец Бургас” и Община Бургас, както и Българска федерация по ветроходство, отново ще представят чудесните възможности на града за развитие на ветроходните спортове.

Кайт състезанията ще включват едни от най-атрактивните дисциплини: Foil Race, Foil Free Ride, Course Race – twin tip / strapless, Hang Time. За първи път ще бъдат проведени гонки и в най-новата дисциплина Wing surf. Ще бъдат връчени награди на победителите в отделните класове и възрастови групи (мъже, жени, младежи и девойки), както и ще станат ясни държавните шампиони в отделните дисциплини.

Още: Къде ще се танцува и пее в Бургас през уикенда?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Бургас ще бъде домакин на най-големия форум на креативната индустрия - ФАРА (СНИМКИ)

КТК „Ченгене скеле“ е супер предложение за предстоящите празнични дни

За първи път масов летен Никулден в Бургас

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com