Започва втори етап на бургаския проект "Първокласно начало"

430
Започва втори етап на бургаския проект "Първокласно начало"
Снимка: Община Бургас

След отличните резултати от проекта "Първокласно начало" Община Бургас реши да продължи работата по обновяване и модернизиране на още 92 класни стаи в общо 33 учебни заведения.

Вторият етап на проекта също предвижда на най-съвременно обзавеждане и оборудване на помещенията в подкрепа на учебния процес. Това включва полагане на нови антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета и индивидуални чинове с възможност за конфигуриране по различен начин, модерни интерактивни дъски и таблети, които могат да се комбинират с електронни учебници и електронен дневник.

Подготовката и ефективността на работата с най-новите електронни ресурси в бургаските училища даде своето отражение в извънредната ситуация и онлайн обучението, в която попаднаха ученици и родители, поради обявената пандемия от заболяването COVID-19.

Освен реновираната материална учебна база, проект "Първокласно начало" въвежда нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието. Преди първия учебен ден наесен бургаските учители ще преминат обучение за работа с новите изисквания, методики и електронни ресурси.

Резултатите показват, че това дава резултат по отношение на по-високата функционална грамотност на първокласниците, развива тяхната екипност и творчество. Новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на групов и игрови подход, значително увеличава вниманието на децата и развива когнитивните им способности.

Вече тече процедурата за избор на изпълнители по проекта, а от пълното реновиране на класните стаи ще могат да се възползват наесен близо 2000 първокласници.

1700 от тях вече са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища. В първите 5 минути на 12 май са записани 1000 деца, а за първите 30 минути са били 1400.

Този етап продължава до 18.00 часа на 22 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни в електронната система. Приетите на първо класиране деца трябва да бъдат записани в срок от 5 до 12 юни.

Родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да са спокойни, тъй като има още 324 свободни места в училища във всеки жилищен район. Обявяването на тези свободни места ще се извърши на 16 юни, а второто класиране за тях е от 17 до 23 юни.

Поради изискванията за безопасност, записването на всички приети в първи клас деца за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в учебното заведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

В Бургас превръщат къщата на композитора Георги Шагунов в Дом на музиката

Обновяват осветлението в още няколко квартала в Бургас

Над 1000 изпълнители ще се явят на националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас