Биткойн поскъпва до 100 000 долара през 2022 година?

7304
Биткойн поскъпва до 100 000 долара през 2022 година?
Снимка: istock

2021 бе годината, в която блокчейн и криптовалутите най-накрая започнаха да се превръщат от нещо нишово в комерсиална идея, като освен това намериха място и в света на капиталовите пазари. Въпреки това бъдещето на криптовалутите и сектора около тях, все още бива свързва с несигурност, при все, че регулатори и законотворци по света започнаха да правят осезаем напредък в усилията си да разберат тази сравнително нова технология. Предвиждане на бъдещето е нещо особено сложно, особено когато става дума за сектор, който се развива с висока скорост, като този на блокчейн и криптоактивите. Все пак Forbes се заема с тази задача, представяйки някои прогнози относно криптовалутите за идната 2022 година.

NFT ще стане скучен

Тази тема може да отблъсне незапознатите читатели, тъй като пазарът на незаменими токени (NFT) все още остава сравнително неразбираем за широката аудитория. Особено когато става дума как се оценяват и търгуват тези активи. Това, което липсва от настоящия дебат относно NFT е доколко оценката им е истинска и за какво изобщо могат да се използват тези дигитални активи.

Защо правителството на САЩ притежава огромно количество биткойн и какво прави с него?

От години американското правителство провежда търгове за продажба на биткойн и други криптовалути. От дистанцията на времето изглежда, ...

NFT представлява дигитално доказателство за собственост, което е защитено чрез прилежаща блокчейн система. След като информацията и данните, както на лично ниво, така и на индустриално, нарастват с внушителни темпове, идеята за защита на дигиталната собственост навярно ще стане ключова в бъдеще.

Именно това ще бъде шансът за масово приемане на незаменимите токени - като средство за защита на дигитална собственост чрез блокчейн система. Понастоящем тези дигитални активи се използват по-скоро за съхранение на стойност и спекулативна търговия.

Стейбълкойните ще станат масови

Стейбълкойните, независимо дали се харесват на представителите на крипто обществото, изглеждат най-надеждния начин за проникването на криптовалутите на масовите пазари. Според доклад на работна група към щатския президент Джо Байдън, използването на стейбълкойни е нараснало с 500% между октомври 2020 г. и октомври 2021 година, като не изглежда този темп на приемане да спадне в бъдеще.

Основното предимство на стейбълкойните е тяхната стабилност, която позволява криптовалутите да бъдат използвани за сигурни трансакции на стойност, а не само за спекулативни инвестиции.

На фона на това, че политиците по света все повече говорят за криптоактивите, възходът на стейбълкойните не може да бъде игнориран.

Най-голямата компания в света погледна към биткойн банкоматите

Американската верига магазини Walmart, която е най-голямата компания в света по размер на приходите, е дала зелена светлина за разполаг...

Така изглежда, че в бъдеще, свързването на криптоактиви с други реални активи, може да се окаже следващата крачка към масовото приемане на блокчейн технологията.

Крипто разлащанията ще останат

Това, че гиганти в света на разплащанията като PayPal, Visa и Mastercard погледнаха към крипто активите през 2021 година, демонстрира, че техните свойства при прехвърлянето на стойност се приемат за нещо, което ще бъде използвано в бъдеще.

Технологията е доказала, че работи, като ще бъде все по-често възприемана от масовите пазари. Тук роля ще изиграят именно стейбълкойните, които все по-често ще бъдат използвани, както за индивидуални трансакции, така и от институциите.

Биткойн ще поскъпне до 100 000 долара

Въпреки, че тази цена може и да се струва като консервативна прогноза в някои среди, през 2021 година биткойн демонстрира за пореден път високата си волатилност. Цената на най-популярната криптовалута в света се движеше на нива между 70 000 долара и 30 000 долара през годината. Ако оставим настрана волатилността, прогнозата за биткойн на цена от 100 000 долара може и да има някои опорни точки.

Покачващата се инфлация, продължаващото монетарно разхлабване по света и разпространението на криптовалутите показват, че крипто активите имат бъдеще. Макар да не е ясно под каква форма криптоактивите ще просъществуват, интегрирането им в реалния финансов свят вече е започнало. Гладът за активи, ориентирани към растежа, ще продължи да засилва интереса към виртуалните валути.

Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни?

Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира сериозни доходи. Преводите на стойност под формата на виртуални валути за...

Ако 2021 бе годината, в която блокчейн и криптовалутите станаха комерсиална тема, през идните години изглежда ще дойде ред на регулацията и правилата, който да обхваната този пазар.

Все още е твърде рано за да се прогнозира как сектрорът ще се развие, но едно нещо изглежда ясно - блокчейн и криптоактивите стават комерсиални.

Независимо какви цени ще имат някои криптовалути, изглежда ясно, че възприемането на блокчейн технологията ще продължи да се засилва. Граждани, инвеститори и собственици на бизнес ще продължат да следят развитието на този сектор и през 2022 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Гърците са декларирали значително повече доходи в сравнение с 2023 г.

САЩ изместиха Китай като най-голям търговски партньор на Германия

Bank of England реши за понижаването на лихвите

Акциите на Airbnb се сринаха

Китайски електромобили "наводниха" пристанищата в Белгия (СНИМКА)

Нови танкери ще доставят зелен водород

В Италия правят лодки от стари автомобили

Заработи най-големият в света завод за улавяне на въглероден диоксид

Цените на петрола с пълен обрат заради намаляващите запаси в САЩ

Курсът на еврото остава стабилен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Международни