Най-богатите хора в света загубиха 1,4 трлн. долара от началото на годината

2920
Най-богатите хора в света загубиха 1,4 трлн. долара от началото на годината
Снимка: Thinkstock

500-те най-богати хора в света са загубили общо 1,4 трлн. долара през тази година. От тях 206 млрд. са загубени в понеделник тази седмица, става ясно от индекса на милиардите на Bloomberg.

Причините са глобалните финансови пазари, които се изкривяват под тежестта на по-високите лихвени проценти и инфлационната тревога.

По един нов милиардер на ден по време на пандемията

Пандемията COVID-19 бе добра за портфейлите на богатите. Около 573 души са се присъединили към редиците на милиардерите от 2020 г....

Данните показват, че редиците на богатите в Азиатско-Тихоокеанския регион са се увеличили само с 4,2% - изоставайки от Европа и изоставайки още повече от Северна Америка, след като доминираха растежа на богатите хора през последното десетилетие.

Натискът на Китай върху технологичните компании и охлаждането на пазара на недвижими имоти бяха отчасти причината за ниския процент.

Същевременно високите печалби на американския фондов пазар помогнаха за увеличението на цените на всичко - от криптовалути до цени на имоти. Сега това бързо се обръща, тъй като инфлацията нараства и съществуват опасения от рязко повишаване на лихвите от страна на Федералния резерв.

Пандемията направи богатите още по-богати

Въпреки това докладът Capgemini илюстрира как пандемията и доскорошните паричните политики са били от полза за икономическия елит.

САЩ, Япония, Китай и Германия остават водещите страни, където живеят повечето от богатите в света. Четирите държави са дом на почти 64% от свръхбогатите в световен мащаб, показва докладът на Capgemini.

Колко пари са необходими, за да си богат?

Колко пари са необходими, за си богат? Годишно проучване призовава гражданите на САЩ да посочат сумата и отговорът през тази година е 2...

Именно най-богатите видяха най-много ползи. Хората от групата с инвестиционни активи от над 30 млн. долара отчетоха ръст на богатството си с 9,6% спрямо 2020 година. Това е и групата в доклада отчела най-бърз темп на растеж.

Групата, чието богатство се оценява в границите 1 млн. – 5 млн. долара пък отчита най-бавния темп на растеж на богатството си, възлизащ на 7,8%

Докладът също така подчертава как жените от всички групи се очаква да наследят 70% от световните богатства през следващите две поколения.

Огромното богатство, създадено от високи оценки на технологични компании и стартъп компании, също доведе до повече млади богаташи, включително в сферата на криптовалутите.

Разбира се, това бързо изкачване сега е под заплаха, тъй като биткойн, етер и други виртуални валути се сриват и технологичните стартъпи откриват, че набирането на нов капитал е на път да стане много по-скъпо.

Цената на биткойн се срина с 5 000 долара, пазарът на криптовалути падна под 1 трилион долара

Биткойн се срина през уикенда и това повлече целия пазар за криптовалути надолу. Според анализатори това се дължи на спада в ценат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Къде са санкциите? Приходите на Русия от петрол и газ през април ще се удвоят

"Бундесбанк": Германия започва да излиза от кризата

Руски съд разпореди изземане на активи на JPMorgan Chase

В Русия продадоха активите на Hugo Boss

След обрата: Цените на петрола поддържат курса заради американските запаси

Еврото все по-уверено променя посоката

Пример как руснаците избягват западни санкции: Украинска група с впечатляващо разследване

В Русия очакват по-висока инфлация и по-слаба рубла

Германия разследва голяма местна компания, помагаща на Русия да строи в Мариупол

Стана ясно колко ще струва първата АЕЦ в Полша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com