Times: Най-търсената от ФБР криптокралица Ружа Игнатова претендира за апартамент в Лондон

5091
Times: Най-търсената от ФБР криптокралица Ружа Игнатова претендира за апартамент в Лондон
Снимка: личен профил Facebook

Ружа Игнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон, съобщава вестник Times.

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила инвеститори с 3,2 милиарда лири стерлинги в криптовалута, припомня британският всекидневник. Въпреки това, Игнатова, известна още като „изчезналата криптокралица”, изглежда се е показала за кратко тази седмица, за да предяви официален иск за градска къща в Лондон на стойност 13,5 милиона лири, пише Times.

Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г., когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава OneCoin - базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута. OneCoin предлага на купувачите комисиона, ако продадат валута на други хора - Понци схема, маскирана като криптовалута, пояснява вестникът.

Въпреки че предлага награда от 100 000 долара за информация, която доведе до ареста на Игнатова, ФБР така и не успява да я открие. В същото време адвокатите на Игнатова са предявили официален иск за мезонет с четири спални за 13,5 милиона лири в Лондон, като я посочват като действителен собственик на имота в „Companies House”.

ОЩЕ: Близка до криптокралицата Ружа Игнатова пред Actualno: Целта ѝ не беше да измами света

Апартаментът на площ 7000 квадратни фута (650 квадратни метра), който има плувен басейн, е описан като „най-добрия пентхаус”. Твърди се, че Ружа Игнатова е останала там за кратко през 2016 г., но имотът до голяма степен е бил празен, с изключение на случайни посещения от хора, свързани с OneCoin. В пентхауса има произведения на изкуството на стойност 500 000 лири, включително портрет на Елизабет Тейлър и картината „Червен Ленин” от Анди Уорхол.

Имотът е собственост на Abbots House Penthouse Limited - анонимна фиктивна компания, което означава, че името на Ружа Игнатова не фигурира в актовете за собственост на поземления имот или в публичните регистри.

Пет години след изчезването на криптокралицата Ружа Игнатова от нея няма и следа

На 25 октомври 2017 година самолет на Ryanair излита от летище София за гръцката столица Атина. На борда му е българката Ружа Игнатова,...

За собствеността на Игнатова върху имота се разказва в подкаста „Изчезналата криптокралица” на Би Би Си, който разследва нейните действия. Сега обаче Игнатова официално предявява претенции към този имот и е посочена като „действителен собственик”, съгласно новите законови изисквания. Собствеността ѝ е регистрирана тази седмица.

Лорд Каланан, държавен министър за бизнеса, каза, че новите закони за справяне с незаконното богатство са насочени и срещу престъпниците, които се опитват да перат пари във Великобритания, но, по думите му, няма къде да се скрият.

ОЩЕ: Ревността помага на Ружа Игнатова да избяга на ФБР - засега (ВИДЕО)

Това повдига въпроса дали апартаментът може да се използва за компенсиране на британските инвеститори, които бяха измамени за милиони лири. Полицията в Лондонското Сити казала на инвеститорите през 2019 г., че не е в състояние да идентифицира активи на OneCoin в Обединеното кралство, посочва още Times.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Цените на петрола: Накъде поеха след отчетения рязък спад?

Курсът на еврото смени посоката спрямо долара

Швейцария отново отказа да проследява парите на руски олигарси

Колониална зависимост: Китай е най-големият вносител за Русия, а Москва дори не е сред значимите му партньори

Обединение на пазара за телекомуникации, реформи в енергетиката и отбраната: Бъдещето на ЕС

Обрат с цената на природния газ в Европа

Окончателно: Затварят едно от най-големите газови находища в Европа

След обрата вчера, цената на петрола - на кръстопът

Четири големи китайски банки отказаха плащания от Русия

Какво се случва с еврото след рязката промяна в последните дни?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com