X
 
 

20 хиляди туристи по-малко са пристигнали по Южното Черноморие през май

7475 2
photo of 20 хиляди туристи по-малко са пристигнали по Южното Черноморие през май
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Специалисти от Бургаската регионална туристическа камара са направили анализ на туристическия сезон на база на туристите, които са пристигнали на Летище Бургас през месец май 2019година. Цифрите са сравнени с месец май миналата година. Отчита се спад от 25,60%, който в цифри възлиза на 20 839 души чуждестранни летовници по-малко.

Ръст обаче, бележат пазарите с Англия – 22%, Естония – 50% , Ирландия – 22% Русия – 13, Украйна – 84%.

Сделката на "Еврохолд" за ЧЕЗ изглежда по-реалистична, твърди експерт

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - "Еврохолд" Българ...

По-малко са туристите дошли тази година от Белгия – 30% Дания – 26% , Финландия – 29% Германия - 18% , Латвия – 14% Словакия – 13% . Същото се отнася за Швеция, Израел, Норвегия и Нидерландия.

Други отрицателни тенденции на туристическия пазар за месец май, са изместените леглови резервации от април за май и юни, което скъсява туристическия сезон.

От камарата смятат, че причините за това са различни. Сред важните предпоставки за спада са, нерешени инфраструктурни проблеми, сигурността на туристите не е на нужното ниво, въпросът с обслужващия персонал не е решен, както и проблемите автобусният транспорт.

Специалистите препоръчват да се работи в посока подобряване на онлайн резервациите, качеството на обслужването на туристите, обогатяването на ол инклузива и други. Важно според тях е и подобряването на работата по изучаване политиката на конкурентите.

Над 60% от българите смятат да харчат повече през 2019 г.

62% от сънародниците ни смятат да харчат повече през 2019 г. Резултатът е по-висок от средния в Европейския съюз (ЕС), който е 41%, пок...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • опетков 2 опетков преди 3 месеца Профил на трол?
    Конкуренцията е жестока и само с пясък и шопска салата не се прави морски туризъм. В разгара на сезона в морето няма една лодка, една яхта, джет, корабче, сърф, да не говорим за други по-съвременни забавления. А това, което го има е на баснословни цени. Мръсотия, миризми, боклуци и най-вече грозно и сиво, грозни сгради, грозни, намусени хора. Е стова ли ще привлечем туристи?
  • Турист 1 Турист преди 3 месеца Профил на трол?
    Истинско чудо е, че някой изобщо посещава още българското черноморие. Вижте обаче какво става на Кулата, Илинден,Златоград,Ивайловград.