Nokian Tyres започва изграждането на нов технологичен център в Испания

1715
Nokian Tyres започва изграждането на нов технологичен център в Испания
Снимка: nokiantyres

Nokian Tyres стартира изграждането на нов изпитателен и технологичен център в Испания. Церемонията за „първа копка“ се проведе този петък на територията на новия център в Санта Крус де ла Сарса. Първите тестови писти ще бъдат завършени през следващата година, а технологичният център се очаква да бъде напълно функциониращ през 2020 г.

Гледайте видеото за новия технологичен център

Nokian Tyres в момента разполага с два тестови центъра във Финландия – Ивало и Нокиа. Добавянето на третото тестово съоръжение и технологичен център в топлия климат на Испания дава възможност за целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Целта е да се разработват още по-безопасни, по-функционални и екологични гуми. Основният акцент е върху летните и всесезонни високоскоростни гуми, тъй като има особено голямо търсене на разрастващите се за Nokian Tyres пазари в Централна Европа и Северна Америка.

„От дълго време планираме новия център в сътрудничество с местните власти и други партньори. Сега е моментът да се направим следващата стъпка и да започнем изграждането на технологичен център, който предлага разнообразни възможности за ускоряване на продуктовото разработване и разрастване на нашата продуктова гама“, каза Хил Корхонен, президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres.

Най-съвременна технология за тестване на гуми

Повече от десет различни тестови писти със съвременна технология за изпитване ще се помещават на обширната площ от 300 хектара. Те ще бъдат използвани за проучване на издръжливостта и представянето на гумите. Самата обиколка на съоръжението е седемкилометрова овална писта за тестване на гуми при скорости до 300 км/ч. Освен това, пистите дават възможност за извършване на много от тестовете, необходими за качеството на гумите, като например, изпитанията за сцепление на мокра настилка и за шум при движение.

„Модерните и разнообразни тестови писти в новия технологичен център ще бъдат специално изградени за взискателната работа при разработването на всеки продукт на Nokian Tyres. Горещите климатични условия в Испания ни дават чудесна възможност да изпробваме нашите гуми през цялата година. Комплексните тестове и задълбоченото разбиране на нуждите на клиентите ни гарантират, че нашите първокласни гуми са с най-модерните технологии и работят надеждно при всякакви условия.“, каза Понтус Стенберг, вицепрезидент на отдела за продукти и технологии на Nokian Tyres.

Изследователски проект цели да замести естествения каучук

Технологичният център има за цел и да ускори устойчивото развитие на продуктите и иновациите. Още през 2017 г. Nokian Tyres участва в стартирането на изследователски проект, който проучва използването на растението гуаюла (guayule) за по-екосъобразно производство на гуми. Гуаюленото растение може да оцелее при сухи и безплодни условия и се разглежда като потенциален заместител на естествения каучук. За местните фермери това е възможна алтернатива на по-малко печелившото зърнопроизводство.

Положително въздействие върху региона

Технологичният център ще има положително въздействие върху живота и заетостта в региона. Проектът ще ангажира около 200 души по време на строителството и ще открие 40 нови позиции след приключването на строежа. Освен това, той ще има значителен непряк ефект върху заетостта на транспортните и секторите на услугите и логистиката.

Nokian Tyres активно изгражда връзки с местните общности, като подкрепя местни събития, спортни клубове и избрани благотворителни проекти. Сред основните дейности са тези, свързани околната среда. Nokian Tyres, например, ще участват в местния проект за засаждане на дървета, както и инициативи, подпомагащи гнезденето на птици.

Емилиано Гарсия-Пейдж, Президент на Кастиля-Ла Манча и Патриция Франко, Министър на икономическото развитие и заетостта, благодарят за инвестирането и дългосрочното сътрудничество, което ще предостави нови възможности за региона.

„Инвестициите на Nokian Tyres в Кастилия-Ла Манча са важен проект и за нас, тъй като създават нови работни места и възможности за растеж на региона. Смятаме, че това ще има положително въздействие върху местния бизнес, тук в сърцето на Испания.“, каза Президентът на Кастилия-Ла Манча г-н Емилиано Гарсия-Пейдж.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Ще има преразглеждане на селскостопанската политика на ЕС, решиха евродепутатите

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика