Превозвачи срещу превозвачи за блокадата по Великден и Гергьовден

1553
Превозвачи срещу превозвачи за блокадата по Великден и Гергьовден
Снимка: БГНЕС

Блокадата на границата с Гърция не се организира от Националния съюз на превозвачите, а от една от организациите на транспортните превозвачи. Това каза Ивайло Константинов, собственик на „Юнион Ивкони”.

Силно казано е подкрепяме. Подкрепяме духа и основанието, но в никакъв случай не мога да кажа, че подкрепяме начина и срока, подчерта Константинов, с което показа явния разнобой дори в сектора. Във вторник (26 април) ще има протест-шествие на автобусните превозвачи.

Разнобой в подкрепата за блокадата на границата по Великден

Българските хотелиери подкрепят протеста на превозвачите, коментира и Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторан...

Духът е каквото почукало, такова се обадило. Не възприемам тезата, че българската държава може да действа, а гръцката не може при протести на фермери, заяви Константинов. Той добави, че при вече резервирани билети автобусните фирми уведомяват клиентите. Ако все пак се тръгне, се търси алтернативен маршрут или се пътува „докато стане безнадеждно” и се търси алтернативен транспорт, добави Константинов пред Нова телевизия.

Много малка част от парите, които са платени от българи за почивка в Гърция по Великден, ще бъдат върнати, предупредиха туроператори и хотелиери. Днес (22 април), от 11:00 часа в БТА Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще дадат пресконференция по темата, с която ще изкажат недоволството си от начина и обявения период за блокада. Кого наказваме всъщност – не и гръцките фермери, смятат хотелиерите. Интересното е, че председателят точно на БХРА Благой Рагин заяви пред „Труд”, че българските хотелиери по принцип подкрепят намерението за блокада. Туроператорите съветват да няма бързане за отказ от резервации, защото още не е ясно какво ще стане.

Според Йоаким Каламарис, който се занимава с хотелски бизнес, ще има сериозни щети за българските туристи. В райони като Кавала 50% от чаканите туристи са българи, каза той. Каламарис заяви и, че гръцкото правителство не може да си позволи да иде на границата при протестите на фермерите, защото щели да бъдат „екзекутирани”. Парите на клиентите се превеждат предварително, защото хотелиерският бизнес е планов бизнес – поне шест месеца напред има план, заяви Каламарис. И той, и наши хотелиери заявиха, че за толкова кратък срок няма как планирали да идат на почивка в Гърция българи да бъдат поети от български хотели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика