X
 
 

Ще има жалба срещу концесията на Летище София и в съда

660 0
Ще има жалба срещу концесията на Летище София и в съда
Снимка: БГНЕС
Един от неуспелите в битката за концесията на Летище София кандидати – Manchester Airports Group (MAG), ще обжалва пред Върховния административен съд (ВАС). Това става ясно от официално прессъобщение на компанията.

Припомняме, че всички жалби за разпределението на концесията бяха отхвърлени от КЗК.

Новият концесионер на летище София прави трети терминал до 2030 г.

Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София ще бъдат преустроени, а до 2030 г. ще бъде изграден новият Терминал 3. Това обявиха от консорци...

"Офертата на MAG за управление на летището включва най-високата предложена инвестиция (от 1.5 милиарда евро), която е 2.5 пъти повече от тази на класирания на първо място кандидат. Визията на MAG за Терминал 3 е да създаде емблематичен и достоен за награди Терминал за България.Екипът на MAG поема ангажимента да трансформира Летище София в регионален хъб, подобрявайки значително свързаността чрез старта на директни връзки към далечни дестинации като Чикаго, Торонто и Шанхай. Компанията планира и осигуряване на директна свързаност на София с всички европейски столици, включително и в Западните Балкани", пише още в съобщението.

"Към момента сме напълно концентрирани в процеса по обжалване, защото вярваме, че има сериозни правни пропуски и непълноти в процедурата и очакваме да представим казуса пред компетентните органи", твърди Андрю Харисън, изпълнителен директор на подразпределението "Летищни услуги" на MAG.

Кой спечели концесията за летището - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители