Екоактивисти обвиниха Toyota и BMW в лъжа

3446
Екоактивисти обвиниха Toyota и BMW в лъжа
Снимка: Brandalism

Екологични активисти хакнаха повече от 400 рекламни билборда на автомобилните производители Toyota и BMW в цяла Европа. Заради автомобилното изложение в Брюксел рекламата на нови коли нарасна по улиците и групите Subvertisers International, Brandalism и Extinction Rebellion решиха да се борят с нея с помощна на компютърна атака.

Вместо реклама на билбордове във Франция, Германия, Англия и Белгия бяха публикувани изявления на активисти, критикуващи подхода на производителите за опазване на околната среда. Техните обвинения са за забавен преход към електрификация и за неспазване на ангажименти от страна на автомобилните компании.

Toyota ще инвестира в хибриди, насочени към европейския пазар

Японският производител Toyota обяви инвестиция от 77 милиона евро в производството на пето поколение хибридни задвижвания в своите заво...

Активистите удариха най-сериозно BMW и Toyota, които бяха обявени за най-лошите автомобилни производители по отношение на отношението си към околната среда от аналитичния център InfluenceMap. Те са обвинени в лобиране на антиклиматични интереси и агресивно рекламиране на собствените си екологични инициативи.

По-конкретно, Toyota прокарва своята електрическа марка Beyond Zero, като същевременно принуждава правителствата по света да забавят плановете за подобряване на околната среда. „Тяхната реклама е двулична“, казват активистите от организацията Brandalism.

Факт е, че Toyota наистина не бърза да въвежда електрически автомобили в гамата си, а нейният ръководител Акио Тойода многократно се изказва негативно за електрификацията като цяло. През 2021 г. обаче японците обещаха да преразгледат лобистката си политика под натиска на инвеститорите. През същата година „Грийнпийс“ обяви Toyota за най-екологичния производител на автомобили в света.

BMW, което пое курс за използване на екологични и рециклирани материали, също е обвинено, че е твърде бавно в намаляването на емисиите на парникови газове. Освен това активистите са против големи кросоувъри и джипове - дори и електрически, тъй като те консумират много енергия, представляват голяма опасност за пешеходците и претрупват градовете.

BMW: Пазете си старите коли, вместо да купувате нови!

BMW има наистина голямо портфолио, което включва модели, които отговарят на различни нужди – било то спортни автомобили, семейни ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com