Горещият Ford Focus RS идва с 320 к.с. и 4х4

56447
Горещият Ford Focus RS идва с 320 к.с. и 4х4

Стана горещо. Днес, на официална церемония в Кьолн, бе показан новият Ford Focus RS (редом до всички негови „горещи“ братя, включително зверовете от Група В). Focus RS предлага изключителна агресивна предница, но по-важното е, че предното предаване е заменено от 4х4 задвижване.

 

Легендата е жива! Ford GT40 разтърси Детройт

Господи. Боже. Мой! Ford не са се шегували, когато заявиха, че спортната им гама ще стане много по-добра в близко бъдеще. Доказателство...

Под предния капан е монтиран (очаквано) новият 4-цилиндров EcoBoost с турбо и работем обем 2,3 литра. Същият мотор задвижва и Mustang. При Focus RS мощността му е 320 к.с. Няма данни за въртящия момент, но инженерите са поработили върху 6-степенната механична скоростна кутия, за да се справя с по-високия въртящ момент. Това означава, че той ще е над 433 Нм, колкото е при Mustang.

 

Тези нютон метри са важни, тъй като вече няма да бъдат насочвани само към предните колела, а задвижването на RS вече е на 4-те колела. Чрез два електронно-управлявани съединителя до 70% от въртящия момент могат да бъдат транслирани към задната ос. Още по-важното е, че в зависимост от ситуацията тягата може да бъде разпределена до 100% от към само едно от задните колела.

 

Shelby GT350R Mustang връхлетя Детройт

През последните няколко години изложението в Детройт бе по-скоро скучно, отколкото атрактивно, но сега тази тенденция е нарушена (за ща...

В интериора са монтирани задължителните корита Recaro, 8-инчова инфотейнмънт система SYNC с камера за заден ход, аудиосистема Sony с 10 високоговорителя. Водачът ще се радва на спортен волан рязано дъно, алуминиеви педали, три допълнителни прибора над централната конзола, от които той може да следи налягането на маслото, температурата на маслото и налягането в турбото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com