5 СТРАННИ метода на китайците, с които домът им винаги БЛЕСТИ от чистота

5871
5 СТРАННИ метода на китайците, с които домът им винаги БЛЕСТИ от чистота
Снимка: https://unsplash.com

Всеки уважаващ себе си човек се стреми да поддържа и дома си чист и подреден. Но понякога времето ни притиска, неглижираме някои неща и неусетно домът ни се е превърнал в една голяма бъркотия.

Китайският народ обаче е известен със своята способност да поддържа всичко изрядно и подредено, а трикове за тази цел не липсват. Те са прецизни, бързи и неповторими. Ще ви издадем някои от тайните на китайските домакини, които използват продукти, които по принцип имаме в дома си, за да го поддържат блестящо чист. Някои от методите им може да ви се сторят странни, но пък са ефективни. Нека ги видим:

Домът ни може да заблести от чистота с тези подправки и билки

Много преди появата на съвременните перилни препарати за пране и почистване, бабите ни са успявали  да поддържат успешно чисти дом...

Развалено мляко

На всеки се е случвало да остави млякото малко по-дълго в хладилника без да се консумира и то да се развали. Обаче не бързайте да го изсипвате в мивката – то може да ви послужи като препарат, който да придаде блясък на лакираните повърхности у дома. Вземете кърпа, напоете я с млякото, избършете повърхностите, след което вземете чиста влажна кърпа и преминете отново през повърхностите, за да премахнете миризмата на мляко.

Чай

Китайците умеят да използват всеки продукт от домакинството си по няколко начина. Чаят в този случай им помага за премахване на драскотини и петна от дървените повърхности. Как? Сварете чая и го използвайте, за да се отървете от стари петна, драскотини, както и да добавите блясък на плотовете. Съставките в тази напитка – танините, са способни да променят цвета си и са много подходящи за тази цел.

Белина

Как да предпазим антрето чисто от зимната мръсотия

Зимата може да създаде много "неприятности" на всяка домакиня. Обикновено през зимния сезон вкарваме доста мръсотия вкъщи. Една част от...

Белината може да ви помогне в борбата с плесента в банята. Китайците съветват да вземете кърпа, напоена с белина и да я положите върху участъците, които са с мухъл и плесен. Изчакайте няколко часа, премахнете кърпата и изплакнете добре с вода след това. Ако правите редовно този метод бързо ще се отървете от тези неприятни явления.

Лук

Ако искате прозорците ви да придобият невероятен блясък, използвайте глава лук, разрязана наполовина. Избършете с нея замърсеното стъкло и непосредствено след това почистете с влажна кърпа. Освен чисти прозорци, с този метод се предпазвате и от различни мухи и насекоми.

Омекотител за дрехи

Омекотителят може и да се използва извън пералнята като средство против прах. Преди да започнете с чистенето, добавете няколко капки от него към водата и потопете парцала в нея. Той ще се погрижи за по-малкото натрупване на статика, което от своя страна води до наслагването на прах по повърхностите.

Тези 7 неща в дома издават мързеливата домакиня

Дори при редовно почистване, няколко важни малки неща могат да се изплъзнат от погледа, което ще издаде една несъвършена или дори мързе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com