7 неща в дома ви, които вероятно винаги забравяте да почистите

2697
7 неща в дома ви, които вероятно винаги забравяте да почистите
Снимка: Michael-T/Pixabay

Винаги има нещо за чистене вкъщи. Обичайните места са хола, тоалетната, кухнята, принадлежностите, които използваме ежедневно и така нататък. Но има и неща, които често пропускаме, а пък те също събират мръсотия и микроби. Ето и кои са те:

Вентилационните отвори на сушилнята

С тези трикове за почистване на дома, той ще светне като нов

Как лесно да изчистите банята без химия Никой не обича да използва отровните препарати прекалено много и прекалено често и ако и вие с...

При сушене на дрехите мъхът, който се отделя при сушенето, през специални дюзи. Ако не почиствате тези части от машината, то с времето те ще се наслагват и това може да доведе до задръстване. Премахвайте редовно отлаганията от власинки, защото в тях също се съдържат бактерии и микроби.

Чанти за пазаруване за многократна употреба

Ако използвате такива и мислите за околната среда, то това е похвално. Но също толкова важно е да мислите и за собственото си здраве. Ако не перете чантите си за пазаруване или често забравяте, то го направете още сега. Перете ги по-често, особено ако пренасяте в тях различни пресни продукти, като яйца, месо, зеленчуци и други, които не са опаковани.

Поставки за четки за зъби

Банята е истински развъдник на бактерии, тъй като е топла и важна. Затова тук трябва да бъдете истински перфекционисти в почистването. Не забравяйте да почистите всяко едно кътче, включително и поставката за четка за зъби. В тях се задържа мръсотия, която можете директно да си пренесете в устата, когато си миете зъбите.

Край на отровната плесен в банята с тези ефективни трикове

Меден сулфат Разредете 100 гр. в 10 литра вода и нанесете, като оставите да действа 2-3 часа, а след това изплакнете обилно с вода и п...

Решетката на канала на мивката

Ако сте поставили решетка на кухненския канал, то трябва да знаете, че ще се нуждае от редовно почистване. В тях се събират всякаква остатъци, които са предпоставка за развитието на бактерии. Не ги забравяйте и редовно ги почиствайте. Дори да имате допълнителна решетка, не отлагайте миенето на канала.

Филтри на климатици

Филтрите на климатиците задържат всички прахови частици от дома, дори и най-фините. В тях се задържат вируси, бактерии, акари и други замърсители. Ако забравяте да ги почиствате редовно, то е хубаво да започнете, защото именно това може да бъде причината за честите ви разболявания.

Съдомиялна

Това са 5-те неща в дома, които трябва да почиствате постоянно!

Компютър Всичко, което пръстите ви докосват, е богато на микроби и бактерии, за това не забравяйте редовно да изтривате монитора и ком...

Не разчитайте, че цикълът на почистването за съдове е напълно достатъчен и за самата машина. Тя се нуждае от допълнителна дезинфекция, за да функционира правилно и да е безопасна за вас и семейството ви. Можете да пуснете празен цикъл без съдове, но с равни части оцет и вода, за да направите пълна дезинфекция на всяка една част.

Различни пособия за почистване на дома

Да, дори метлите, парцалите и лопатите се нуждаят от почистване. В края на този процес не ни е до тях, но се налага, тъй като цялата мръсотия си  остава по тях и е източник на различни бактерии и микроорганизми. Освен това, така няма да нанесете събраната мръсотия отново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как най-лесно да почистим готварска печка?

Пране на обувки в пералня - за кои може и за кои не

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Какво е по-добре да изберете за пране: прах, гел или капсули?

Тайни, които ще ви помогнат да измиете прозорците без много усилия

Как бързо да премахнете петно ​​от диван: 5 ефективни начина - тапицерията ще бъде като нова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com