Хитритe домакини слагат торбички с вода против мухи и забравят за тази напаст

13970
Хитритe домакини слагат торбички с вода против мухи и забравят за тази напаст
Снимка: iStock

Мухите в дома ви са не просто досадни и дразнещи. Те са и опасни за здравето. Известно е, че мухите пренасят десетки заболявания, които могат лесно да предадат на хората, живеейки в домовете им и обхождайки храната им, оставена непокрита или неприбрана. Доказано е, че мухите пренасят едни от най-опасните чревни инфекции. Холерата например е масово разпространявана именно от мухите през недалечната 1972 година. По изразено от професори и лекари мнение мухите създават опасност както от разпространение на вируси като например аденовируси, както и различни вирусни заболявания, засягащи очите. Предвид реалната опасност за здравето, която носят, борбата с мухите в дома ви си струва всички усилия и всеки прочетен и изпробван съвет, който може да помогне да се справите с нахалните насекоми и да ги държите далеч от дома си. Експертите подчертават, че мухите са станали все по-устойчиви на препаратите, с които масово се опитваме да се справим с тях, и че това налага употребата на методи, които са стари, изпитани, ефективни, но не особено известни като например употребата на торбички с вода против мухи. Тези торбички с вода против мухи реално не са нов метод за борба с досадните и пренасящи зарази насекоми, а средство, познато на експертите много отдавна, което е работещо решение с голяма полза и днес.

С тази домашна мухоловка няма да видите муха вкъщи цяло лято

Торбички с вода против мухи – какво е това?

Хитрите домакини, които познават старите методи за борба с гадинките, се доверяват на торбички с вода против мухи, които в много случаи са по-ефективни от новите препарати. Какво представляват тези торбички с вода против мухи и как точно се употребяват? Реално това са примамки за улавяне на мухите. Торбичките с вода против мухи са водни примамки с хлорофос. Те са много старо средство, но и досега работят добре и в много случаи са решение на проблема, което е по-добро от препаратите.

Домашни средства срещу мухи, които са безвредни

Какви други видове торбички с вода против мухи използват домакините?

Друг вид торбички с вода, използвани от домакините, чието действие няма обяснение, но е доказано, че е ефективно, са обикновени найлонови торбички, пълни с обикновена чешмяна вода, завързани на стратегически места в дома – пред прозорци и врати. Предполага се, че начинът, по който  отразяват светлината, плаши и отблъсква мухите. Научно обяснение на този факт няма,  но, имайки предвид, че е безплатно, бързо и лесно решение, нищо не губите, ако опитате лично ефективността му. Може да останете очаровани от резултата, който ще постигнете, използвайки торбички с вода против мухи.

Други домакини слагат към водата сол, лимонов сок и монети, възможно най-блестящите. Идеята за добавяне на сок от лимон и сол не е особено ясна, но предназначението на монетите се знае. Обикновено мухите ни тревожат през лятото, когато слънчевите лъчи щедро огряват дома ни. Закачени пред прозорците торбички с блестящи монети ви помагат да се справите с мухите, тъй като блясъкът им ги държи далеч.

За да имат ефект торбичките с вода против мухи, независимо кой вариант си изберете, те следва да бъдат поставени на входа на мухите – тоест на вратите, прозорците, когато са отворени. Поставянето им в други части на жилището няма да постигне търсения ефект и няма да ви спаси от нашествието на нахалните мухи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com