Как да изчистите фугите на плочките в банята бързо, лесно и ефикасно?

13826
Как да изчистите фугите на плочките в банята бързо, лесно и ефикасно?
Снимка: iStock

Домакините знаят колко е трудно да се поддържа домът чист и уютен. А и не са никак малко разходите за скъпи препарати. Трудоемко и времеемко е почистването на дома, но най-трудно е почистването на банята, особено фугите на плочките. Съвестните домакини отделят около час, за да приведат банята в добър вид. И доста от тях предпочитат да изпратят цялото семейство навън, за да не им се пречка, докато чистят. След това изваждат всички неща, които се намират в банята и запретват ръкави да свършат работа.

Ако използвате концентрати за чистене на фугите, е добре да ги разредите в бутилка с пръскало, като към препарата добавите същото количество вода. Задължително използвайте ръкавици и отворете прозореца в банята, ако имате такъв, ако не отворете най-близките, за да проветрявате и да ни дишате това, което се отделя от дезинфекциращите вещества. Ако човек не използва правилно почистващите препарати, може очите му да се зачервят и гърлото да започне да го дразни. При някои хора се появяват и кожни алергии.

Фугите на плочките в банята ще станат бели като сняг, ако смесите тези 2 съставки

След като се спрете на почистващ препарат, от който сте доволни или пък ви е препоръчан, напръскайте фугите от дистанция и оставете 15-20 минути да подейства. В никакъв случай не слагайте няколко препарата едновременно, защото са с различно съдържание и действие на субстанциите. А и самият факт, че тези препарати са вредни, когато се използват самостоятелно, представете си какви вреди биха нанесли, когато се използват няколко наведнъж. Ако ще почиствате мивката и тоалетната, започнете с тях и след като ги измиете и изплакнете хубаво, преминете към почистване на ръждата или котления камък с избрания от вас продукт.

Повечето домакини хич не обичат да чистят, но сигурно ще им стане една идея по-добре, ако мислят за почистването на банята като домашен фитнес. Все пак през цялото време ще клякате, ставате, ще се повдигате на пръсти, ще търкате и какво ли още не. Ако искате да ви бъде още по-приятно и да се забавлявате, може да си пуснете музика, докато чистите.

Накрая трябва хубаво да изплакнете цялата баня, особено там, където е била силно замърсена и сте четкали дълго време мръсотията. Оставете банята да изсъхне и я проветрете. Накрая ще изпитате истинско удоволствие, когато цялата баня “свети” и мирише на чисто. Може да смените тоалетното блокче, ако е към края си и даже да запалите ароматни свещи или да освежите въздуха с ароматен спрей. След това върнете всичко, което сте извадили от банята, избършете огледалото с препарат и се порадвайте на чистотата, която сте постигнали.

Съседката ми показа как да почистя перфектно фугите в банята

Да, чистенето е досадно, особено това на банята. Но честата и стриктна поддръжка ще ви помогне да не се натрупа много мръсотията и чистенето да минава по-бързо, по-лесно и да бъде по-приятно. Така вашите усилия може да се превърнат от рутина в приятно домакинско задължение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com