Как да накарате банята ви да СВЕТНЕ от чистота

28230
Как да накарате банята ви да СВЕТНЕ от чистота
Снимка: iStock

Почиствате дома и стигате до банята, но вече почти нямате сили? А може би гостите идват и ви е останала само тя за чистене? Спокойно – може да изчистите банята бързо до блясък! Ето как.

Сменете кърпите за ръце – със сигурност имате кърпи за ръце в банята, които се ползват и от гостите, щом дойдат. Ако това е случаят, просто ги сменете с нови – чисти и сухи. Може да ги ароматизирате със свеж и приятен спрей, за да ухаят на хубав аромат.

Как да направим банята по-уютна през студените месеци

Сложете килимчета Когато стъпим с боси крака на плочките, усещането може да е вкочаняващо и неприятно през студените дни. Ако няма как...

Мокро почистване – почистете бързо пода в банята с моп. Важно е измиете хубаво и после да подсушите, ако бързате, за да не остават мокри петна. Може да се окаже дискомфортно, особено ако някой иска да ползва банята след като я изчистите.

Тоалетната – ако нямате време да изчистите обстойно тоалетната чиния, то минете с гъба и препарат повърхността, капак и ръба. Има специални кърпички за почистване на баня и тоалетна, които ще ви свършат чудесна работа за целта. С тях може да почиствате тоалетната всеки ден и ще ви отнеме не повече от минута.

С препарат – вземете универсален препарат за почистване на банята и напръскайте мивката, плочките, тоалетната чиния и навсякъде, където пожелаете. Оставете за кратко да подейства и после забършете с моп, кърпа или гъба. Попийте с кухненска хартия. Ако нямате препарат, ползвайте оцет, разреден с вода – ще ви свърши чудесна работа.

Разчистете вещите – приберете всичко излишно. Вероятно имате доста козметични продукти и не само в банята и по шкафчетата. Приберете всичко, подредете го, ако има нещо за хвърляне, го изхвърлете. Използвайте максимално шкафчетата в банята за целта.

Колко опасна е лошата вентилация в банята

Банята е помещение с висока влажност и неизправността или неефективната работа на аспиратора заплашва с неприятни и дори опасни последи...

С микрофибър – тези кърпи са отлични помощници в чистенето. Тъй като са меки и абсорбират влага бързо, с тях може да почистите душа, кранчетата, огледалото, ваната или друга част, нуждаеща се от бързо почистване. Просто забършете, ако искате, сложете препарат, а после минете и с кърпичка за баня или хартия, за да попиете.

Ароматизирайте – може да използвате ароматизатор за баня, ароматна пръчица или свещ, дори парфюм. Напръскайте с един аромат и не прекалено, за да се освежи, но и да не мирише на тежък аромат. Може да сложите ароматизатор пред банята, ако имате възможност. Така и тя, и коридорът ще ухаят на свежо.

Ето че с няколко лесни трика и съвета може да почистите банята за нула време. Не се тревожете, ако гостите ви се обадят в последната минута или просто искате да изчистите бързо – това е напълно възможно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com