Как да почистим мазнините от кухненските шкафове без досадно търкане ?

37938
Как да почистим мазнините от кухненските шкафове без досадно търкане ?
Снимка: iStock

Почистването на мазнините от кухненските шкафове може да бъде трудна задача, особено ако сте ги оставили да се натрупват с течение на времето. С правилния подход обаче можете бързо да се справите с този проблем, без да е необходимо досадно търкане.

Ето някои ефективни методи, с които да накарате кухненските шкафове отново да заблестят с минимални усилия:

Използвайте разтвор от оцет и вода: Смесете равни части бял оцет и топла вода в бутилка с пулверизатор. Напръскайте този разтвор върху мазните места на шкафовете. Оцетът е отличен обезмаслител и може да помогне за разграждането на лепкавите остатъци. Оставете го да подейства няколко минути, след което го избършете с чиста, влажна кърпа. За упорити петна можете внимателно да почистите с мека четка.

Тайната на правилното и бързо основно почистване в дома: Ето откъде да започнете

Сапун за съдове и топла вода: Направете смес от топла вода и няколко капки сапун за съдове. Потопете гъба или кърпа в този сапунен разтвор и внимателно избършете шкафовете. Сапунът ще пресече мазнината и ще улесни отстраняването ѝ. След това изплакнете кърпата и избършете шкафовете с чиста вода, за да отстраните остатъците от сапун.

Паста от сода за хляб: Ако мазнината е особено упорита, направете паста, като смесите сода за хляб с малко количество вода. Нанесете пастата върху мазните участъци и я оставете да подейства няколко минути. Содата за хляб ще действа като лек абразив, което ще улесни почистването на мазнините. Избършете пастата с влажна кърпа и шкафовете ви ще бъдат значително по-чисти.

Търговски обезмаслители: На пазара се предлагат много търговски обезмаслители за кухни. Тези продукти са специално разработени, за да се справят със силната мазнина и мръсотия. Следвайте инструкциите на етикета, за да постигнете най-добри резултати. Не забравяйте да проветрявате района, когато използвате тези продукти.

Кърпи от микрофибър: Кърпите от микрофибър са отлични за почистване на мазни повърхности. Те улавят и отстраняват ефективно мазнините, без да оставят ивици. След като използвате един от горепосочените методи, избършете шкафовете с чиста и суха микрофибърна кърпа, за да получите полиран завършек.

Топ трик за почистване на мазнината от кухненските шкафове

Превантивни мерки: За да не се сблъсквате със силното натрупване на мазнини в бъдеще, помислете за използване на подложки за шкафове или прозрачни самозалепващи се фолиа за защита на повърхностите на шкафовете. Редовно избърсвайте шкафовете си с влажна кърпа, за да отстраните леките пръски и да предотвратите натрупването на мазнини.

Кухненски смукателен вентилатор: Уверете се, че кухненският смукателен вентилатор функционира правилно. Той може да помогне за намаляване на разпространението на мазнини и миризми от готвенето, като в дългосрочен план поддържа шкафовете ви по-чисти.

Като следвате тези съвети, можете бързо и ефективно да отстраните мазнините от кухненските шкафове, без да е необходимо досадно търкане. Не забравяйте да бъдете нежни към шкафовете си, особено ако имат деликатно покритие, и винаги първо тествайте всеки метод за почистване на незабележимо място, за да сте сигурни, че няма да повреди повърхността. Редовната поддръжка и превенцията могат да допринесат за това кухнята ви да изглежда чиста и свежа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com