Как да почистиш правилно своя LED телевизор

27826
Как да почистиш правилно своя LED телевизор
Снимка: iStock

Честото използване на LED телевизионен екран изисква постоянна поддръжка – е, гледането на филми на мръсен екран със сигурност не е от най-приятните занимания. Съвременният LED екран на телевизора не е подходящ за обикновено почистване с груба кърпа. И така, кой е най-сигурният начин за почистване на LED телевизор?

Съвременните LED екрани определено са по-трудни за почистване от стандартните CRT екрани. LED екраните са деликатно оборудване, много податливо на прах. Разбира се, не че изобщо няма да ги почиствате – но ще го направите с подходящите продукти за него. И да, за това може да се използва кърпа, прикрепена към телевизора – производителят обикновено оставя такава в опаковката с оборудването.

LED осветление - всичко, което трябва да знаем за него

Осветлението е неизменна част от обзавеждането на домовете ни. То присъства както в закритите помещения, така и при откритите. Много х...

Не получихте ли такава в комплекта? Може да се замени и с микрофибърна кърпа. Можете да си закупите в почти всеки магазин за електроника или оптика. Тази кърпа е толкова мека, че можете да избършете с нея както LED екрана, така и... очилата за четене! Единственото нещо, за което трябва да внимавате, е да избягвате да миете телевизора с груби гъби или хартиени кърпи – освен ако не искате надраскан екран.

Преди да започнете да избърсвате екрана, не забравяйте да изключите устройството от захранването. Винаги се опитвайте да избършете екрана със суха кърпа - така ще се отървете от горния слой мръсотия. Старайте се обаче да бъдете нежни. Не се препоръчва силно триене или натискане на кърпата. Ако направите това, рано или късно ще надраскате телевизора.

Можете да почистите рамката на телевизора с кърпа, навлажнена с хладка вода или с най-малко химически почистващ препарат за LED монитори . Почистете внимателно и се опитайте да не докосвате екрана с разтвора. Рамките на телевизора са изработени от различен материал от самия монитор - така че изискват малко по-различни грижи. Избягвайте средства, съдържащи амоняк, ацетон, етилов алкохол, етилова киселина, метилхлорид или толуен – те могат да реагират зле както с рамката, така и със самия телевизор.

Внимание! Уверете се, че оборудването е напълно сухо, преди да свържете отново телевизора или компютъра към контакта.

Как да изберете телевизор в зависимост от мястото му в хола

Намирането на перфектния телевизор може да бъде трудна задача, особено ако домът ви има предизвикателни ъгли или пространствени проблем...

Просто навлажнете мека кърпа с малко количество от препарата - разбира се, кърпа от микрофибър ще бъде идеална за това. От своя страна, гореспоменатият препарат трябва да е предназначен само за почистване на LED екрани. За да бъде работата ефективна, закупеният продукт за грижа трябва да се изсипе в пластмасов съд. Най-добре е, ако е оборудван дори с малка пръскачка. По-късно просто трябва да го поръсите върху кърпа и да почистите LED телевизионния монитор с нежни движения. Когато екранът изсъхне, избършете го със суха кърпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com