Как да подредим гардероба си за 10 минути?

9819
Как да подредим гардероба си за 10 минути?
Снимка: iStock

Смяната на сезоните, налагаща прибиране на дебелите дрехи и замяната им с летните одежди, премахването на столовете с купчини дрехи, които всеки има у дома, прибирането на прането – това са най-честите ситуации, в които търпението ви и уменията ви да прибирате и подреждате дрехите в гардероба така, че да знаете кое къде се намира, са поставени на сериозно изпитание. Отлагането на задачата, тъй като считате, че ще ви отнеме много време, не е решение. Възможно е подреждането да отнеме само минути, ако е планирано правилно и имате изградена система. Как да подредим гардероба за 10 минути и възможно ли е да е хем функционално, хем естетически издържано, хем бързо и лесно? Да, когато сте открили правилното и работещо за вас решение, въпросът как да подредим гардероба си отпада, защото той винаги е в изрядно състояние.

Как да подредим гардероба си лесно и бързо?

1.  Подготовка. За да подреждате бързо вещите в гардероба си, важно е да имате предварителна подготовка. Необходими са ви кутии – прозрачни или не, кошници, органайзери, закачалки. Ако не разполагате с такива и нямате възможност да закупите точно сега, използвайте кашончета и кутии от обувки, налични панери и плетени кошници.

Прегледайте наличните дрехи и аксесоари, ако се налага облечете ги, за да проверите дали все още са вашия размер, решете кои артикули никога повече няма да използвате и ги отделете в голям кашон. Направете списък със съдържанието му, запечатайте и приберете в килера. Може и да подарите артикулите на приятели, социално слаби, нуждаещи се или дори да продадете новите и запазените в платформи за продажба на вещи втора ръка, с което хем ще освободите място в дома си, хем ще припечелите допълнителни средства. Готови сте да започвате подреждането. Трябват ви въпросните кутии и органайзери и 10 минутки време.

Как да изберем гардероб и къде да го монтираме?

2.  Всички чорапки, сгънати на руло, поставете в една от кутиите. Надпишете я, ако е от картон и съдържанието не се вижда. По същия начин приберете и чорапогащниците и бельото в друга надписана кутия.

3.  Коланите, сгънати на руло, също се събират идеално в кутия от старите ви обувки. Тя е чудесно място и за шалове, ръкавици, вратовръзки. Не пропускайте да надпишете, за да не отваряте всички кутии, които ви трябват розовите ръкавици.

4.  Когато се нуждаете от помощ за решаване на проблема как да подредим гардероба си, имайте предвид, че органайзерите за бижута, шапки и дрехи вършат чудеса. Те не само ви улесняват за секунда да приберете всяка вещ на мястото ѝ, но и да запазите артикулите невредими. Когато всеки от тях има свое гнездо и не се трие в другите, бижутата се запазват нови за по-дълго. Шапките също имат нужда от специална система за окачване, ако не искате да станат за хвърляне.

5.  Висящите органайзери са нещо, което трябва да имате, ако се чудите как да подредим гардероба си. Те изпълват и използват вертикалното пространство, което иначе остава празно, като по този начин пестят много място. Нещо повече – изработени от плат са, сгъваеми, може да ги премахнете и да ги сгънете за секунда, когато не са ви нужни, и помагат да виждате всичките си дрехи, без да ровите в дъното на гардероба, създавайки хаос. Един органайзер за блузи и тениски и един за долни дрехи вършат чудесна работа.

6 грешки при планирането на домашния гардероб и как да ги избегнем

6.   Закачалките следва да бъдат умни, ако се чудите как да подредим гардероба си. Предлаганите на пазара закачени една под друга редици от закачалки са идеално решение, с което да използвате вертикала на гардероба, както и да подредите своите сетове. На всяка редица закачалки може да организирате сета си, започвайки от сакото и приключвайки с панталона. Така няма да се чудите сутрин коя дреха с коя да съчетаете, защото всичко ще е предварително подготвено.

7.  Горните обемни дрехи като якетата вакуумирайте в пликове, за да не заемат място и поставете на дъното на хоризонтални рафтове в гардероба. Палтата най-добре оставете на закачалки, за да не ги съсипете и измачкате.

Това е, готови сте. Не отне много време, нали?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com