6 грешки при планирането на домашния гардероб и как да ги избегнем

6974
6 грешки при планирането на домашния гардероб и как да ги избегнем
Снимка: iStock/Guliver

Малко вероятно е човечеството да измисли по-удобно място за съхранение на дрехи и аксесоари от обикновения гардероб. Въпреки това, когато купувате или планирате дизайна на гардероба, могат да се допуснат редица грешки, които ще го направят неудобен за използване. Експертите посочиха шест често срещани грешки, които лесно се избягват.

1.       Прозрачни врати

5 ценни съвета как да се грижим за дрехите и обувките си през зимата

През студения сезон, когато по пътищата се вали дъжд и сняг, образува се киша и кал, обувките и дрехите са особено податливи на уврежда...

Елегантно изглеждащите стъклени врати на шкафовете на практика задължават много. Много хора просто забравят да планират и красивата композиция вътре, понякога това изисква специално подреждане на рафтове и лостове. И, разбира се, ред - той ще трябва да се поддържа постоянно.

2.       Рафтове в ущърб на чекмеджетата

Много по-удобно е рафтовете да използват различни елементи: кошници, чекмеджета, "места за панталони" и щанги. Това ще ви позволи да съхранявате дрехите по-компактно, както и ще улесни поддържането на реда в гардероба.

3.       Твърде дълбок гардероб

Стандартните гардероби обикновено са доста дълбоки, но пространството отзад често е празно. Освен това, дълбокият гардероб често "изяжда" дрехите, те се губят в неговите кътчета. Предимствата на тесните модели включват спестяване на свободно пространство в стаята. Ето защо, избирайки тесен шкаф, обърнете внимание на модели с шарнирни врати.

Коя е най-добрата защита за дрехите от молци

Рано или късно молците посещават гардероба на всеки и започваме да търсим начин, чрез който ефективно да ги премахнем от там. Тези опит...

4.       Малко разстояние между рафтовете

Ако все пак сте избрали рафтове, трябва внимателно да прецените разстоянието между тях. В противен случай, дори в малък гардероб, нещата могат лесно да бъдат загубени, защото съдържанието просто ще бъде невидимо. Освен това, на такива рафтове няма да е възможно да се организира вертикално съхранение с помощта на кутии - няма да видите какво има в тях.

5.       Неправилна височина на щангата

Когато планирате гардероб, е важно да вземете предвид височината на напречните прътове, така че всички членове на семейството да могат да ги достигнат без излишни затруднения. В някои случаи дори няколко сантиметра могат да изиграят голяма роля. Също така, трябва да помислите какво точно ще виси на лостовете и дали ще пасне на тях, например обемно палто или дълга рокля.

6.       Огледални врати

Как бързо да освежите дрехите в гардероба

Чистите дрехи, които отдавна лежат или висят в гардероба, може да започнат да миришат неприятно. Има няколко прости начина да се справи...

Сами по себе си огледалните врати не са проблем, но ако поставите гардероба пред не най-естетичната част на стаята, това само ще удвои бъркотията. Трябва също да помислите дали можете да се видите в огледалото, когато сте на леглото или дивана. Това може да бъде плашещо за мнозина в тъмната нощ.

Подреждането на нещата в гардероба е една от онези задачи, които мнозина отлагат, докато вратите му не спрат да се затварят. Намерете време и го направете час по-скоро, за да можете да се възползвате от всичките си тоалети за сезона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com