Как да премахнете мазни петна от кухнята?

3053
Как да премахнете мазни петна от кухнята?
Снимка: 6581245 / Pixabay

Въпреки че сте внимателни, когато готвите, мазнината и маслото се пръскат навсякъде, но най-вече върху задната част на плочките. Въпреки че можете да избършете всяка повърхност в кухнята си всеки път, когато готвите, реалистично повечето от нас не са склонни да правят това. За нас това означава, че трябва да намерим начин да се борим с натрупаната мазнина и мръсотия в кухнята, като се научим как да почистваме мазнината от кухненските стени. В идеалния случай трябва да избършете петна от мазнина и масло малко след появата им. Колкото по-бързо забележите и вземете мерки, толкова по-лесно е почистването на мазнината от стените. Тъй като петна от масло стоят по стените недокоснати, те попиват по-дълбоко в стените или плочките. Колкото по-дълбоко проникват, толкова по-трудни са за премахване, но не и невъзможни. Ще ви покажем как бързо и лесно да почистите мазнината от стените на кухнята.

Топ трик за почистване на огледалото само за 2 минути без ивици и петна

Отстраняването на кухненската мазнина е съществена част от поддържането на хигиенична кухня. Кухненската мазнина не само изглежда грозно, но също така може да представлява опасност за здравето и дори риск от пожар. Тя се пръска по време на готвене или се изпарява. След това кондензира върху работни плотове, стени, модули, канали и други. Прекомерната кухненска мазнина също може да причини неприятни миризми при готвене.

Изпълнителният орган по здравеопазване и безопасност препоръчва на търговските кухни да се извършва редовно дълбоко почистване, за да се осигури цялостно отстраняване на кухненската мазнина от работните плотове, стените и дори в каналите.

Докато промишленото дълбоко почистване на кухни се извършва най-добре от специалисти, обучени да отстраняват дори най-силната кухненска мазнина, има неща, които можете да правите между дълбоките почиствания, за да поддържате кухнята си чиста и да я отървете от мастни отлагания.

7 невероятно лесни трика за почистване на различните повърхности у дома

Начини за почистване

Разбийте мазнината с оцет

Вземете естествен подход за премахване на кухненската мазнина, като смесите бял оцет с вода в съотношение 1/4. Накиснете петното, след това избършете сместа и изплакнете с вода.

Направете паста

Ако петната от мазнина са върху вертикална повърхност, смесете 3 супени лъжици сода за хляб с чаша вода и намажете петното с пастата. Разтрийте петното с кръгови движения, за да премахнете петното, след което изплакнете обилно областта. Внимавайте - никога не използвайте сода за хляб или кремообразен почистващ препарат върху хромирани или метални уреди, тъй като може да се надраска.

Отстранете мазнината от уредите

Ако имате уреди, покрити с мазнина, накиснете ги в неразреден бял оцет за десет минути, преди да ги избършете с напоена с вода кърпа и след това ги подсушете.

Направете разтвор със захарен сапун

Друг вариант за премахване на тези наистина упорити отлагания от мазнина по върховете на модули и уреди е да използвате захарен сапун и топла вода в съотношение 1/10, за да държите мазнината и мръсотията далеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com